• BIST 9661.44
  • Altın 2821.456
  • Dolar 33.9532
  • Euro 37.6774
  • Lefkoşa 25 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 25 °C

ABD’de Covid-19 vakaları artışta

ABD’de Covid-19’un ortadan kalkmadığı, hatta artışta olduğu belirtildi. Johns Hopkins Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Amesh Adalja, “COVID-19‘un bizimle olduğu her yaz, yaz dönemi artışlarını gördük.
ABD’de Covid-19 vakaları artışta

ABD’de Covid-19’un ortadan kalkmadığı, hatta artışta olduğu belirtildi.

Johns Hopkins Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Amesh Adalja, “COVID-19‘un bizimle olduğu her yaz, yaz dönemi artışlarını gördük. Ancak bu yılki yaz vakalarının önceki yazlara göre farkı, hastane krizlerine dönüşmüyor” dedi. Adalja, mevsimsel artıştaki faktörlerin artan seyahatler, insanların yaz sıcağından kaçınmak için içeride kalması ve virüsün devam eden evrimi olabileceğini söyledi.

COVID-19’un test edilmesi düzensiz ilerliyor ve gerçek vaka sayısı net olarak belirlenemiyor çünkü birçok farklı enfeksiyon bildiriliyor. Ancak eğilimleri tespit etmenin bir yolu, laboratuvar testlerinin yüzde kaçının pozitif çıktığına bakmak. Bu ölçüte göre, COVID-19 son dönemde yeniden artış gösteriyor ve testlerin yaklaşık yüzde 15’i pozitif çıkarken, aynı dönemde grip için bu oran yüzde 1’den az.
Bununla beraber, doktor muayenehaneleri ve hastanelere, solunum yolu hastalığı semptomları gösteren çok sayıda insan başvurmuyor. Grip benzeri semptomlar için doktora gitme oranı düşük kalmaya devam ediyor.

Ayrıca COVID-19 ile ilgili hastaneye yatışlar artıyor olsa da, kış aylarında görülen seviyelerin altında kalmaya devam ediyor ve pandeminin başlarında görülen zirvelerin ise çok altında.

CDC ayrıca Corona virüsün yayılmasını, kanalizasyon ve diğer atık sularda yürüttüğü incelemelerle de gözlemliyor. Bu, ülke çapında söz konusu araştırmaya dahil olan yerlerde yürütülüyor.

Güncel atık su verilerine bakıldığında, Ağustos ayınının başından itibaren kaydedilen viral aktivite, Ocak ayından itibaren gözlemlenenin en yüksek düzeyinde. Viral aktivite verileri ülkenin batı ve güney bölgelerinde en yüksek, kuzeydoğusunda ise en düşük seviyede.
Son veriler ışığında CDC, mevcut ortalama ulusal atık su viral aktivite seviyesini “çok yüksek” olarak nitelendirdi.
Adalja, aşıların güncel tutulmasını ve ciddi bir hastalığa yakalanma riski daha yüksek olan kişilerin kalabalık ve kapalı alanlarda yeniden maske takmasını tavsiye ediyor.
CDC, hastalanan bireylerin semptomları iyileşene ve 24 saat boyunca ateşleri düşene kadar diğer insanlardan uzak durmalarını öneriyor.
“COVID-19 artık temelde insan sağlığı durumunun bir parçası” diyen Adalja, “İnsanlarla etkileşime girdiğinizde kaçınılmazdır” ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.