• BIST 9275.5
  • Altın 3759.937
  • Dolar 37.9566
  • Euro 41.5695
  • Lefkoşa 13 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 13 °C

Aliyev: İnsani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğimiz genişletilecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakü’deki resmi temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Zuğulba İkametgahındaki makamında görüştü. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi web sayfasında ziyaretle ilgili yer alan haberde ikili
Aliyev: İnsani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğimiz genişletilecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakü’deki resmi temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Zuğulba İkametgahındaki makamında görüştü.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi web sayfasında ziyaretle ilgili yer alan haberde ikilinin toplantıda, turizm, bilim, eğitim ve öğrenci değişimi alanlarında işbirliği konuları da ele alındığı belirtildi.

Azerbaycan Başkanlık Sarayı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, görüşme ile ilgili Türk dünyası halkları arasındaki tarihsel bağa dayalı ilişkilerin genişlemesinden ve halklar arasında insani, kültürel, eğitim ve spor alanlarda işbirliğinin genişletilmesi için fırsatların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aliyev açıklamasında, Türk Devletleri Teşkilatı’nın etkin bir platform olarak oynadığı role dikkat çekerek, Türk dünyası halklarının çeşitli alanlardaki ilişkilerini geliştirmeye devam etmesini umduğunu ifade etti.
Aliyev, Azerbaycan’ın her zaman Türk dünyasının birliğine katkıda bulunduğunu ve bundan sonra da Türk dünyasının birliğine bağlı kalacağını kaydetti.

Toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde gözlemci üye olarak yürüttüğü faaliyetler de ele alındı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uzun süredir Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nda gözlemci olduğunu belirten Aliyev, “Bu nedenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci statüsüne sahip olması oldukça mantıklıdır” dedi.

Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Tatar tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e hatıra takdim edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.