• BIST 10851.78
  • Altın 2506.453
  • Dolar 32.6575
  • Euro 35.3243
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 31 °C
  • İskele 31 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • Lefke 26 °C

Ayşe Başar son yolculuğuna uğurlandı

Uzun yıllar Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na emek veren Ayşe Başar yaşamını yitirdi. Ayşe Başar için uzun yıllar hizmet verdiği Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda tören düzenlendi.
Ayşe Başar son yolculuğuna uğurlandı

Uzun yıllar Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na emek veren Ayşe Başar yaşamını yitirdi.

Ayşe Başar için uzun yıllar hizmet verdiği Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda tören düzenlendi.

K Yayıncılık Tarihi Müzesi’nde düzenlenen törende konuşan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, müzede sergilenenlere tanıklık eden bir mücahide olan Ayşe Başar’ın son yolculuğuna uğurlandığını ifade etti.

Başar’ın 1963 yılında çok zor şartlar altında kurulan ’de uzun yıllar program yaptığını kaydeden Özkurt, “eminim kendisi de hayatta olsaydı şu anda bizim bulunduğumuz kurumda olmamızdan gurur duyardı. Onlar olmasaydı biz burada bu töreni dahi yapamazdık. Onlar savaşın mücahit kadınlarıydı, mücahidelerdi” diye konuştu.

’de uzun yıllar Haber Merkezi’nde emek veren Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Özer Kanlı ise Kıbrıs Türkü’nün bugünlere mücahitler ve mücahideler sayesinde geldiğini belirterek, Ayşe Başar’ın da bu mücahidelerden biri olduğuna dikkati çekti.

Kanlı, Ayşe Başar’ın program yaptığı zaman kendisinin öğrenci olduğunu ve bir dönemde de kendisiyle tanışma şansı bulduğunu ifade etti.
“Bizi biz yapan değerlere sahip çıktıkça geleceğe daha emin adımlarla ilerleyeceğiz, Yönetim Kurulu’na, değerlerimize sahip çıkma hassasiyeti göstermesi nedeniyle de Meryem Özkurt’a teşekkür ediyorum” diye konuşan Özer Kanlı, ve diğer tüm kurumlara değerlere sahip çıkması çağrısında bulundu.

Emekli spikerlerinden Sevil Emirzade de Ayşe Başar ile 12 yıl birlikte çalıştıklarını belirterek, onun değerli bir kişi olduğunu anlattı.
Emirzade konuşmasında Ayşe Başar’ın ’de nasıl işe başladığı ile ilgili anısını da paylaştı. Ses çıkışı….

99 yaşında hayata veda eden Ayşe Başar yıllarca emek verdiği Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndan alkışlarla ve karanfillerle uğurlandı…

Başar, Lefkoşa Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı…

1953 yılında Cyprus Broadcasting Corporation CBC Türkçe bölümünde haber ve program spikeri olarak göreve başlayan Başar, 22 Aralık 1963 olaylarında, diğer çalışma arkadaşları gibi CBC den ayrılarak Bayrak Radyosu’nda görev aldı.Başar’ın, Bayrak Radyosu’ndaki çalışma hayatı emekli olduğu 1978 yılına kadar sürdü.

Bu arada, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı hayatını kaybeden Ayşe Başar için mesaj yayımladı.

Doratlı mesajında, “Kurumumuza uzun süre, değerli hizmetler vermiş Sayın Ayşe Başar Hanımefendi’nin vefatını derini bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Radyoculuk ile buluşması Bayrak Radyosu’ndan da önceki dönemlere denk gelen Sayın Başar, almış olduğu eğitim ve Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu’nda başlayıp Bayrak Radyo’sunda devam eden kariyeri ile, genelde Kıbrıs Türkü’nün ve özelde de aydın Kıbrıs Türk Kadını’nın örnek alınması gereken figürlerindendi. Sayın Ayşe Başar Hanımefendi’ye rahmet diler, değerli ailesine ve kurumumuzun değerli çalışanlarına da başsağlığı mesajımı iletirim” ifadelerine yer verdi.

Ayşe Başar son yolculuğuna uğurlandı

Ayşe Başar son yolculuğuna uğurlandı

Ayşe Başar son yolculuğuna uğurlandı

Ayşe Başar son yolculuğuna uğurlandı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.