• BIST 8831.37
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 26 °C

Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı

Hükümet Sözcüsü ve Maliye Bakanı Özdemir Berova, 24 Ekim tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı. Sözcü Berova, toplantının 2 bölümde gerçekleştirildiğini belirterek, ilk bölümün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Başkanlığında g
Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı

Hükümet Sözcüsü ve Maliye Bakanı Özdemir Berova, 24 Ekim tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Sözcü Berova, toplantının 2 bölümde gerçekleştirildiğini belirterek, ilk bölümün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Başkanlığında gerçekleştiğini, ulusal ve uluslararası son siyasi gelişmelerle, 2025 ekonomisinin değerlendirildiğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel başkanlığında gerçekleştirilen ikinci bölümde ise Bakanlar Kurulu’nda bulunan önergelerin değerlendirildiğini belirten Berova bu toplantıda, 67 önerge geçirilerek Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliğine iletildiğini kaydetti.

Sözcü Berova, geçirilen önergeler arasında inşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tüzüğü ile inşaat alanlarında ve inşaat işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarının, Avrupa Birliği inşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tüzüğü ile uyumlu olarak düzenlendiğini ifade etti.

Berova ayrıca, mal ve hizmetlerin etiket tarife ve fiyat listeleri tüzüğünde yer alan elektronik etiket uygulamasını başlatmak ve fiyatların bakanlık tarafından izlenmesini sağlayarak piyasa fiyat denetimini etkin bir şekilde sağlamak amacıyla etiket tarife ve fiyat otomasyon kurulumunun hızlıca yapılabilmesi için yasa gücünde kararname geçirildiği bilgisini de verdi.

Maliye Bakanlığı’nın Anayasası olarak kabul edilen 41/2019 Kamu Mali Yönetimi Kontrol Yasasının uygulanması esnasında pratikte yaşanan sıkıntıları gidermek adına hazırlanan değişiklik yasa tasarısının da onaylanarak meclise sevk edildiğini açıklayan Berova, bunun yanında vefat edenlerin beyan edilmeyen gelirleri ile vefat ile devreden malların vergilendirilmesi ile ilgili değişiklik yasa tasarısının da onaylandığı bilgisini verdi.

Hükümet Sözcüsü Özdemir Berova, Bakanlar Kurulu’ndan geçen bu önergenin, 6 Şubat depreminde vefat eden ailelerin şehit ve görev şehidi sayılmaları nedeniyle, şehit veya görev şehidi, hadise kurbanı olduğu bakanlar kurulu tarafından onaylanmış kişilerin ve ilan edilmiş ailelerin tereke vergisinden muaf tutulmasını içerdiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.