Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin başlattığı kadına yönelik şiddetle mücadele ve hukuki destek mekanizması bilgilendirme toplantısı İskele Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan avukat Hanife Demir, şiddete maruz kalan bir kadının sağlığının bozulduğunu yaşam kalitesinin düştüğünü belirterek, en çok karşılaşılan şiddetin ev içi şiddet olduğunu söyledi.
Şiddete maruz kalan kadınların Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü veya şubelerine başvurarak, “155 Polis İmdat-Kadına Karşı Şiddeti Önleme Şubesi’ne başvurabileceklerini kaydeden Demir, ayrıca ALO 183 Acil Sosyal Hizmet Hattı’nın aranabileceğini anlattı.
Avukat Çise Atlas da, 2015 yılında yapılan yasa değişikliği ile boşanma davası başlamadan koruma emrinin alınmaya başlandığını hatırlatarak, anneye yapılan şiddete tanıklık eden çocukların da şiddet mağduru olduğunu ifade etti.
Olası bir şiddete tanık olunması halinde ALO 183’ün aranabileceğini ve arayanın kimliğinin gizli tutulacağını aktaran Atlas, Kadın Sığınma Evi’nde kadınların güçlendirilerek kendi ayakları üzerinde durmalarının sağlanmaya çalışıldığını dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.