• BIST 9641.03
  • Altın 3692.975
  • Dolar 37.982
  • Euro 41.1067
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Diacora Burcu Mağusa Kent Müzesi Sergi alanı projesi tanıtıldı

Mağusa Kent Müzesi Derneği tarafından hayata geçecek olan Diacora Burcu Mağusa Kent Müzesi Sergi alanı projesi, tanıtıldı. Mağusa Kent Müzesi Dernek Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı proje tanıtımında yaptığı konuşmada, Diacora Burcu’nun 13 burçtan bir ta
Diacora Burcu Mağusa Kent Müzesi Sergi alanı projesi tanıtıldı

Mağusa Kent Müzesi Derneği tarafından hayata geçecek olan Diacora Burcu Mağusa Kent Müzesi Sergi alanı projesi, tanıtıldı.

Mağusa Kent Müzesi Dernek Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı proje tanıtımında yaptığı konuşmada, Diacora Burcu’nun 13 burçtan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Sergileme alanı proje tanıtımının çalışmaların ilk adımı olduğunu belirten Dağlı, etkinlikle projeyi halka tanımak ve beğenisine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da tarihi öneme sahip olan surların 1974’de Kıbrıs Türk Halkı’nın da korunmasına da vesile olduğunu ifade etti.

Kentin birçok sırrı olduğunun altını çizen Uluçay, “havalandırmasından tutun da dehlizlere kadar çok değerli” dedi.

UNDP katkılarıyla hayata geçecek olan projelere de değinen Uluçay, mazgalların Gazimağusa Belediyesi’ne verilmesine öncülük eden Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na da teşekkür etti.

Ardından proje mimarlarından Cavide Atukalp ve Prof.Dr. Özlem Olgaç Türker söz alarak proje hakkında bilgi verdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.