• BIST 9955.83
  • Altın 2880.724
  • Dolar 34.0717
  • Euro 38.0378
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 23 °C

Fındık diyarı Ordu'nun tarımsal ürün çeşitliliği artıyor

Ordu'da gelir getirici tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Mesudiye ilçesinde bulunan atıl arazilerde ilk kez deneme amaçlı yağlık ayçiçeği ve bamya üretimi gerçekleştirildi. Başarılı sonu
Fındık diyarı Ordu'nun tarımsal ürün çeşitliliği artıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, geniş atıl arazilere sahip Mesudiye ilçesinde, hem atıl arazileri tarıma açmak hem de kırsalda yaşayan vatandaşlara ek gelir kaynakları oluşturmak amacıyla deneme amaçlı yağlık ayçiçeği ve bamya üretimi yapıldı.

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ait serada yetiştirilip Mesudiye Belediyesi’ne ait tarımsal üretim parsellerine dikilen bamyalar ile Mesudiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Konacık, Yukarıgökçe ve Doğançam Mahallelerinde gerçekleşen yağlık ayçiçeği yetiştiriciliğinden başarılı sonuçlar elde edildi.

Mesudiye ekonomisine katkı sağlayacak

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, Mesudiye ilçesinde yapılan ve yapılması planlanan faaliyetlerle ilçe ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi. Ultav açıklamasında, “Mesudiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Mesudiye Belediyemiz ile iş birliği içerisinde fındık tarımının diğer ilçelerimize göre daha az yapıldığı Mesudiye ilçemizde, bitkisel üretimin geliştirilmesi amacıyla bölgenin iklim ve toprak özelliklerine uygun olabilecek birçok tohum, fide ve fidan ürün desteği verdik” dedi.

İlçede tarımsal ürün çeşitliliği artıyor

İlçede tarımsal ürün çeşitliliği için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ultav, “İlk olarak deneme amaçlı olarak verilen siyez buğdayından tane ve saman verimi olarak üreticilerimiz çok memnun kaldılar. Her geçen yıl siyez buğdayı ekim alanları arttı. Yine burada buğday, arpa, yulaf, yeşil mercimek, nohut, yonca, korunga ve tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili ciddi çalışmalarımız var. Bu yıl ekimini gerçekleştirdiğimiz bamya ve ayçiçeği de bunlardan birisi. Ayçiçeği ve bamyanın Mesudiye’de yetişebildiğini gördük” diye konuştu.

Ayçiçeği ve bamya üretiminden başarılı sonuçlar elde edildi

Mesudiye ilçesinde bamya ve yağlık ayçiçeği yetiştiriciliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Ultav, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bilindiği gibi yağlık ayçiçeği ülkemiz için stratejik bir ürün. İlimizde bir yağ fabrikasının bulunması da ayçiçeği yetiştirilmesi için avantajlı bir durum. Ayrıca ayçiçeğinin sap ve yapraklarının protein ve enerji değerinin yüksek olması yöredeki hayvancılığa da katkı sağlayacaktır. Üretim ve pazarlama dengesinin oluşturulması halinde Mesudiye’de ve ilimizin uygun koşullara sahip farklı yerlerinde ayçiçeği yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bamya da vitamin ve mineral değerlerinden dolayı pazar değeri yüksek bir ürün. Mesudiye’de ilçemizde uygun alanlarda bamyanın da ekimini artırmayı düşünüyoruz.”

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.