• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 24 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

“Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” ; Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan kitabın lansmanı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın lansmanı yapıldı… Cumhurbaşkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen lansmanda, Kıbrıs Türk Kültürü için arşiv niteliği taşıyan kitabın tanıtım filmi gösterildi.
“Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” ; Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan kitabın lansmanı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın lansmanı yapıldı…

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen lansmanda, Kıbrıs Türk Kültürü için arşiv niteliği taşıyan kitabın tanıtım filmi gösterildi.

Lansmanda konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, kitabın 1 buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını belirterek, kitabın 3 gastronomi uzmanı ile birlikte hazırlandığını söyledi.

Kitabın ilk baskısının Türkçe ve İngilizce olarak iki nüsha halinde çıktığını kaydeden Sibel Tatar, kitabın ikinci baskısının yakın bir zamanda tüm kitabevlerinde bulunacağını belirtti.

Sibel Tatar “Kitap büyük bir emeğin sonucu ortaya çıktı, Cumhurbaşkanlığı Kültür Yayınları’nın ilki. Bundan sonra Kıbrıs Kapıları ve Sandıklarıyla ilgili kitabımız çıkacak. Kıbrıs Türk Halk müziğini de paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Ülkede Kıbrıs mutfağını sunan restoranların artması gerektiğine de dikkati çeken Sibel Tatar, otellerde de Kıbrıs mutfağına daha fazla yer verilmesi gerektiğini söyledi.

“Çok zengin bir mutfağımız var” diyen Sibel Tatar Kıbrıs mutfağına sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Lansmanda konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda varlığını kendi kültürüne sahip çıkarak sürdürdüğüne dikkati çekti.

Kıbrıs kültürüne ait gastronominin ekonomiye ve sosyal yaşama daha fazla katkı sağlaması için herkese büyük görevler düştüğünü söyleyen Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin de kültürlerine sahip çıkarak hayatlarını sürdürdüklerine şahit olduğunu ifade etti.

“Kültürel zenginliğimizin dünyanın önde gelen kültürlerle yarışabilecek durumdadır. Değerini bilmemiz gerekir” diyen Tatar, gençlere de bu konuda büyük görevler düştüğünü, okullarda Kıbrıs kültürüne daha çok yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Lansmanda, “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın hazırlanmasına katkı koyanlara da plaket takdim edildi.

Gazimağusa Halk Dansları Derneği tarafından halk dansları gösterisinin de yer aldığı gecede kitabın İngilizce tanıtımı da yapıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.