• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 24 °C

KTTO 61’inci Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası 61’inci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Genel kurulda, başkanlık divanının oluşturulması ve genel kurula yollanan mesajlar okunmasının ardından ise
KTTO 61’inci Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası 61’inci Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Genel kurulda, başkanlık divanının oluşturulması ve genel kurula yollanan mesajlar okunmasının ardından ise Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz konuşma yaptı.

Deniz, bölgedeki jeopolitik durumun Kıbrıs Türkünü ister istemez etkilediğini söyleyerek, ülkedeki ekonomik şartların olumsuzluğun ise her alanı etkilediğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye-KKTC Ticaret Odası Formu Türkiye tarafı Başkanı Cihat Lokmanoğlu da, “Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir” diyerek başldığı konuşmasında oda ile kurdukları ilişklilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler de, ülkenin geleceğinin devlet ve iş insanlarının işbirliğinden geçtiğini söyleyerek, dünyaya açıln kapının ülke insanı için doğru kullanılmasının herkesin görevi olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, Başbakan Ünal Üstel’in talimat ve girişimleri ile hem 1.6 milyar TL teşvik ödememelerinin yapıldığını, hem de kayıt dışılığı önlemek için af çıkartıldığını anımsattı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da, bir ada ülkesinde ülkenin ekonomik sıkıntılarını aşmak için yapılacak olanların belli olduğunu söyleyerek, hükümet olarak gerekli adımları attıklarını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıkl da , bu hükümeti kurarken istikrarı hedeflediklerini belirterek, kendi bakanlığı altında yapılan çalışmaları anlattı.

Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da ekonomik kalkınma, halkın ve iş insanlarının refahı için herkesin elini taşın altın koyması gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan Ünal Üstel ise konuşmacıların bahasettği konuların uzun uzun başka zeminlerde tüm muhataplarla tartışılması gerektiğine dikkat çekerek, hükümet olarak 2 buçuk seneyi doldurmak üzere olduklarını, yaptıklarının da ortda olduğunu söyledi…
Üstel, ülkeyi daha ileriye götürmek için herkesin elini taşın altın koyması gerektiğini belirtti.

“Herkes eleştiriyor ama kimse yapılan projelerden bahsetmiyor. E devleti ugulamaya koyduk Anavatan Türkiye’nin desteği ile ve her alandaki sisteme düzen getirmeye başladık. Kimse pamağının arkasına saklanması. Seçim ve halk oylaması yasasının değişmesi şart. Kısa süreli hükümetler istikrarı sağlamaz. Biz TC ile imzalanan mali işbirliği protokolleri ile ülkeyi daha da refha kavuşturmak için uğraşıyoruz” dedi.Babakan “Yeşil hat tüzüğü ile bağlantılı ticari bir kapı olarak Haspolat kapısının açılması için Cumhurbaşkanı Tatar ile de istişare içinde çalışıyoruz. Bu kapı açılırsa yeşil hat tüzüğü daha rahat çalışcak”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kıbrıs konusundaki siyasete kendi başına değil Anavatan Türkiye ile birlikte karar verdiklerini anlatarak, bir siyaset değişikliği gerktiğinin söylendiğini ifade etti.

Egemen eşitliğinizin tanınması ile masaya oturacağımızı söyledik, egemen iki ortaktan biriyiz dedik, zaten ve bu siyasetimizi Türkiye de onaylıyor. Var olan haksızlıkları anbargoları Rumlar artırmaya çalışıyor. Biz ne yaptık diye eleştiriyırsunuz ama sorarım Mehmetali Talat masaya oturdu da ne oldu” dedi

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin KKTC nin arkasında olduğunu ve varolan hükümet ile de KKTC nin gelşmesi ve ilerlemesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Faaliyet ve Mali rapor okunarak aklandı.

Genel kurulda daha sonra Oda Murakıbının tayini ardından da Oda Meclis üyelerinin seçimi yapıldı.

61’inci çalışma dönemi birinci meclis toplantısı 2 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Toplantıda yönetim kurulu başklanı, başkan vekilleri ve yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.