• BIST 9803.32
  • Altın 3255.59
  • Dolar 35.9619
  • Euro 37.1513
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • İskele 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • Lefke 17 °C

Maliye Bakanlığı’ndan duyuru:Yazar kasalar KDV oranı 0’a inen ürünler için düzenlenmeli

Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi’nin 1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe girecek Katma Değer Vergisi Oranlar Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle, bazı zorunlu temel tüketim ürünlerinin KDV oranlarının yüzde 0’a indirildiğini hatırlattı.
Maliye Bakanlığı’ndan duyuru:Yazar kasalar KDV oranı 0’a inen ürünler için düzenlenmeli

Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi’nin 1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe girecek Katma Değer Vergisi Oranlar Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle, bazı zorunlu temel tüketim ürünlerinin KDV oranlarının yüzde 0’a indirildiğini hatırlattı. Bakanlık, yazar kasa kullanmak zorunda olan yükümlülerin, 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmak üzere yazar kasalarında gerekli değişiklikleri ve düzenlemeleri yapmaları gerektiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 16 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve Gelir ve Vergi Dairesi’nin web sitesinde de duyurulan, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Katma Değer Vergisi Oranları (Değişiklik) Tüzüğü’ne (A.E 440/2023) istinaden yazar kasa (ödeme kaydedici cihaz) kullanmak zorunda olan yükümlülerin, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yazar kasalarında gerekli değişiklikleri ve düzenlemeleri anlaşmalı oldukları yazar kasa firmaları vasıtasıyla yapmaları gerektiği kaydedildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.