• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 23 °C

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu Trabzon’da resmi temaslarda bulunuyor

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Trabzon’da resmi temaslarda bulunuyor.   Bakan Çavuşoğlu, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi ve Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun ile bir
Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu Trabzon’da resmi temaslarda bulunuyor

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Trabzon’da resmi temaslarda bulunuyor.
 
Bakan Çavuşoğlu, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi ve Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun ile birlikte gittiği Trabzon’da, KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay tarafından karşılandı.
 
Vali Yıldırım ile görüştü
Trabzon ziyareti çerçevesinde resmi temaslarına KKTC Trabzon Konsolosluğu’nu ziyaret ederek başlayan Çavuşoğlu, ardından Trabzon Valiliği’ni ziyaret ederek, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile görüştü.
 
Çavuşoğlu, Vali Yıldırım ile yaptığı görüşmede; KKTC uyruklu öğrencilerin böylesine güzel bir şehirde, Türkiye’nin güzide üniversiteleri arasında olan Trabzon Üniversitesi’nde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde eğitim almalarına imkan yaratılması için Trabzonu’nu ziyaret ettiklerini söyledi.
 
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, Trabzon şehri ile ilgili bilgiler vererek, şehrin güvenli ve öğrenci dostu bir şehir olduğunu söyledi.
 
Yıldırım, KKTC uyruklu öğrencilerin Trabzon şehrinde öğrenim görme imkanlarının önünün açılmasından, öğrencileri Trabzon’da görecek olmaktan ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç’i ziyaret etti
Bakan Çavuşoğlu beraberindeki heyet ile birlikte Trabzon Valiliği’nden ayrıldıktan sonra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i de makamında ziyaret etti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç görüşmede yaptığı konuşmada, Trabzon’un öğrencilerin günlük yaşantılarını keyifli ve konforlu bir şekilde geçirebilecekleri bir şehir olduğunu belirterek, gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını, çevre düzenlemeleri ve yeşil alanlarla öğrencilere huzurlu ve güvenli bir ortam sunulduğunu, ayrıca öğrencilerin ulaşım sorunu yaşamadığını ifade etti.
 
Trabzon’un bir öğrenci şehri olduğuna vurgu yapan Genç, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı heyetinin Trabzon’a yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Milli birlik ve beraberliği çok önemsediğini belirten Genç, KKTC‘li öğrencilerin Trabzon’a gelmesinden ve burada eğitim alacak olmalarından mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise Trabzona gerçekleştirdikleri ziyareti çok önemsediklerini belirterek, “Bizim hayatımız Karadeniz insanıyla geçiyor. Söylenenlerden değil, yaşadıklarımızdan tanıyoruz Karadeniz insanını. Dokusu bizim ülkemizle çok uyumlu. Öğrencilerimizin bu şehirde eğitim almasını çok önemsiyorum.” dedi ve Karadeniz’e ve Karadeniz insanına duyduğu yakınlığı ortaya koydu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.