04 Temmuz 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Girne31°C
  • Mağusa33°C
  • İskele33°C
  • Güzelyurt31°C
  • Lefke33°C

ARIKLI’DAN CUMHURBAŞKANLIĞINDAKİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA: “MARAŞ AÇILIMI DEVAM ETMELİ VE ŞEREFİYE VERGİ YASASI ÇIKARILMALI”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Maraş açılımının devam etmesi, Maraş’ta malı bulunan Rumlara mallarının iade edilmesi, kuzeydeki Rum mallarının Türkleşmesi açısından Şerefiye Vergi Ya

Arıklı’dan Cumhurbaşkanlığındaki bilgilendirme toplantısı sonrası açıklama: “Maraş açılımı devam etmeli ve Şerefiye Vergi Yasası çıkarılmalı”

02 Temmuz 2024 Salı 14:27

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Maraş açılımının devam etmesi, Maraş’ta malı bulunan Rumlara mallarının iade edilmesi, kuzeydeki Rum mallarının Türkleşmesi açısından Şerefiye Vergi Yasası çıkarılması” gerektiğini kaydetti.

Arıklı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanları ile bugün Cumhurbaşkanlığı’nda yaptığı bilgilendirme toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı.

Arıklı, açıklamasında, bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BM Genel Sekreter Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile Londra’da yaptığı görüşme hakkında siyasi partileri bilgilendirdiğini ifade etti.

Görüşmede, son zamanlarda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yaptığı “uygulama ve tutuklama olaylarının” da değerlendirildiğini belirten Arıklı, bu konuda Cumhurbaşkanı Tatar’a partinin görüşlerinin de aktarıldığını söyledi.

-YDP’nin görüşleri

Arıklı, YDP’nin sunduğu görüşleri dört başlık altında şu şekilde sıraladı:

“1) Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) kaynak yaratarak daha etkinleştirilmesini sağlamalıyız.

2) Kuzeydeki Rum mallarının Türkleşmesi açısından Şerefiye Vergi Yasası çıkarılmalıdır.

3) Kuzeyde Rum malı tutan kişilerin, Rum mallarını direk sahibinden satın almasının yolu açılmalıdır.

4) Maraş açılımı devam etmeli ve Maraş’ta malı bulunan Rumlara malları iade edilmelidir. Vakıflar’ın gasp edilen malları için uluslararası hukuk yollarına başvurulmalı ve Vakıfların tazmin edilmesi sağlanmalıdır.”

Arıklı, partisinin bu konuları Bakanlar Kurulu dahil her platformda dile getirmeye devam edeceğini de kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER