23 Eylül 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Girne21°C
  • Mağusa19°C
  • İskele19°C
  • Güzelyurt17°C
  • Lefke19°C

BİLECİK'TE SAĞANAĞIN NEDEN OLDUĞU OLUMSUZLUKLAR GİDERİLİYOR

Bilecik'te etkili olan sağanağın neden olduğu olumsuzlukların giderilmesi için ekiplerce çalışma yürütülüyor.

Bilecik'te sağanağın neden olduğu olumsuzluklar gideriliyor

25 Ağustos 2022 Perşembe 11:03

Valilikten yapılan açıklamada, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya'nın sağanak nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ile toplantı yaptığı vurgulandı.

Kızılkaya'nın ardından ev ve iş yerlerini su basan vatandaşları ziyaret ettiği ve sahada destek personelinin iş makinalarıyla yürüttüğü çalışmaları takip ettiği anlatıldı.

Kızılkaya, kentte metrekareye 42,2 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Bilecik'te yağış nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ilk belirlemelere göre 588 çağrı geldiğinden bahseden Kemal Kızılkaya, "Su baskınları, çatı uçması, ağaç devrilmesi, mahsur kalma, kara yollarında su ve malzeme birikintisi ve elektrik kesintisi gibi ihbarların geldiği 112 Acil Çağrı Merkezi'mizde ilgili kurumlar anında teyakkuz haline geçerek öncelik sırasına göre taleplere karşılık vermiştir. 487 kişiden oluşan 129 ekibimiz 125 iş makinasıyla gelen ihbarlara anında karşılık vererek sahaya inmiştir. İl AFAD Merkezi'miz 7/24 çalışma esasına geçerek hemşehrilerimizin ihtiyacı halinde her an hizmetlerine hazır olarak beklemektedir. Yaşanan olaylar bizleri her ne kadar üzse de can kaybının olmaması tek tesellimiz olmuştur. Bir kez daha tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum" dedi.

Bilecik Belediyesi'nin 200 personeli görev yaptı

Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan yağış sonrasında belediyeye bağlı birçok birim çalışanının sahada faaliyet gösterdiği vurgulandı.

Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, yaklaşık 200 personelle sahada çalıştıklarını anlatarak, "Bugün maalesef yine afet boyutunda bir yağış ile karşılaştık. Son zamanlarda karşılaştığımız en büyük yağışlardan biri oldu. Bizler ilgili başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizin koordinasyonunda her yere müdahale etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, komşularına ve yardıma muhtaç insanlara el uzatması, bu konuda bizlerle iletişime geçmeleridir. Bu tür yardıma ihtiyaç vatandaşlarımız varsa onlara kalacak yer temin etmek istiyoruz" dedi.

TRT

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER