21 Eylül 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Girne24°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt18°C
  • Lefke21°C

"ÇORBA ÇEŞMELERİ" 1 KASIM'DA TEKRAR HİZMETTE

Trabzon'da COVID-19 salgını döneminde hizmete ara verilen çorba çeşmeleri, 1 Kasım'da tekrar faaliyete alınacak. Uygulama, ramazana kadar sürecek.

"Çorba çeşmeleri" 1 Kasım'da tekrar hizmette

26 Ekim 2022 Çarşamba 11:23

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, salgın öncesinde Fatih Devlet Hastanesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüsüne iki çorba çeşmesi yerleştirdiklerini söyledi.

Bu alanlarda ücretsiz olarak hizmet veren çorba çeşmelerinden vatandaşların ve öğrencilerin memnun kaldığını vurgulayan Genç, çok olumlu geri bildirimler aldıklarını aktardı.

Genç, vatandaşların yoğun talebini ve öğrencilerin de ihtiyaçlarını göz önüne alarak çorba çeşmelerini tekrar faaliyete geçireceklerine dikkat çekerek, şunları "Çorba çeşmeleri özellikle sabahleyin çeşitli nedenlerle kahvaltılarını yapamayan vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ve hastalarımız için oldukça faydalı bir hizmet. KTÜ kampüsündeki çorba çeşmesinde öğrencilerimiz sabahleyin sıcak çorbalarını alarak bir nevi kahvaltı ihtiyaçlarını gideriyor. Kahvaltılarını abur cubur yerine sağlıklı ve oldukça lezzetli çorbalarımızla yapıyorlar. Sabahleyin erken kalkmak zorunda kalan, evlerinde kahvaltılarını yapamayan vatandaşlarımız da çorba çeşmelerinden sıcak çorbalarını alarak kahvaltılarını yapıyorlar" dedi.

Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizliği yapılarak kullanıma hazır hale getirilen çorba çeşmeleri, 1 Kasım'dan ramazana kadar her gün 07.00-09.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verecek.

TRT

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER