18 Eylül 2024
  • Lefkoşa32°C
  • Girne30°C
  • Mağusa32°C
  • İskele32°C
  • Güzelyurt30°C
  • Lefke32°C

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’IN EŞİ SİBEL TATAR, DTİK İLE GÖRÜŞTÜ: “KIBRIS TÜRKÜ İÇİN YAPILACAK İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Temsilciler Kurulu ile görüştü. Sibel Tatar görüşmede yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı DEİK bünyesi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, DTİK ile görüştü: “Kıbrıs Türkü için yapılacak işbirliği çok önemli”

13 Eylül 2024 Cuma 09:08

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Temsilciler Kurulu ile görüştü.

Sibel Tatar görüşmede yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı DEİK bünyesindeki Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi Rauf Denktaş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan çalışmalar ile DTİK’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili yapılacak çalışmalarda karşılıklı bilgi ve veri alışverişi yapılmasının önemine işaret eden Sibel Tatar, Kıbrıs Türkü ve Kıbrıs Türk iş insanlarının dünyada yapacağı çalışmalarda DTİK’in katkı koyacağına inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Kıbrıs Türkü’nün verilerinin oluşturulması için çalışma yapıldığını ve web sayfası oluşturulduğunu aktaran Sibel Tatar, yurtdışında Kıbrıs’ta yaşayanların en az 3 misli Kıbrıslı Türkün yaşadığına dikkat çekti.

Yurtdışında yaşayan Kıbrıs Türküne ulaşmanın ve veri oluşturmanın kendileri için bir amaç olduğunu vurgulayan Sibel Tatar, çalışmanın Kıbrıs Türkü ve Türklük için önemli bir görev olduğunu kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER