04 Temmuz 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Girne31°C
  • Mağusa33°C
  • İskele33°C
  • Güzelyurt31°C
  • Lefke33°C

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI GAZİMAĞUSA’DA KUTLANDI

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü, Gazimağusa’da düzenlenen törenle kutlandı. Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 1 Temmuz 1926’da çıkarılan Kabotaj Kanunu ile Türk denizlerindeki her türlü deniz fa

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Gazimağusa’da kutlandı

01 Temmuz 2024 Pazartesi 12:03

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü, Gazimağusa’da düzenlenen törenle kutlandı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 1 Temmuz 1926’da çıkarılan Kabotaj Kanunu ile Türk denizlerindeki her türlü deniz faaliyeti ve ticareti hakkının Türk Bayraklı gemilere verilmesi nedeniyle kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde Gazimağusa Zafer Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da katıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konmasıyla başlayan törende ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende daha sonra gün dolayısıyla konuşmalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, törendeki konuşmasında, denizciliğe gereken önemin gösterilmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, denizcilik faaliyetlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğu gibi Mavi Vatan’da da çok büyük öneme sahip olduğuna işaret etti.

Töre, denizlerde hakimiyetin önemine işaret ederek, denizcilik faaliyetlerinin gelecekte hem ticaret hem de askeri açıdan çok daha güçlü hale geleceğine inancını dile getirdi. Zorlu Töre, denizcilikte yaşamını yitiren tüm denizcileri de saygı ve rahmetle andı.

Sahil Güvenlik Gazimağusa Grup Komutanlığı’ndan Piyade Deniz Üsteğmen Atilla Abdurrahim Çavuşoğlu ise konuşmasında, bugünün Barbaros Hayrettin Paşa’dan, Piri Reis’e, Cezayirli Gazi Hasan Paşa’dan, Turgut Reis’e kadar pek çok denizciliğe gönül vermişlerin bayramı olduğunu ifade ederek, deniz hukukunda kabotajın bir devletin kendi kıyıları boyunca limanları arasında yaptığı ticaret ya da deniz seferlerinin tümü olduğunu kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER