17 Eylül 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Girne25°C
  • Mağusa24°C
  • İskele24°C
  • Güzelyurt21°C
  • Lefke24°C

LEYMOSUN KÜLTÜR VAKFI, MERHUM TİYATRO SANATÇISI ‘YÜCEL KÖSEOĞLU’ ANISINA HERSE GECESİ DÜZENLEDİ

Leymosun Kültür Vakfı tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen herse gecesi, Kıbrıs Türk Tiyatrosuna uzun yıllar emek vermiş merhum ‘Yücel Köseoğlu’ anısına düzenlendi. Gecede konuşan Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, vakfın kuruluşundan b

Leymosun Kültür Vakfı, merhum Tiyatro sanatçısı ‘Yücel Köseoğlu’ anısına herse gecesi düzenledi

11 Eylül 2024 Çarşamba 07:38

Leymosun Kültür Vakfı tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen herse gecesi, Kıbrıs Türk Tiyatrosuna uzun yıllar emek vermiş merhum ‘Yücel Köseoğlu’ anısına düzenlendi.

Gecede konuşan Leymosun Kültür Vakfı Başkanı Yücem Rasımoğlu, vakfın kuruluşundan bu yana yürüttüğü faaliyetlerini anlattı.

Merhum Yücel Köseoğlu’un oğlu Kürşat Köseoğlu da, babası adına düzenlenen etkinlikle anılara yolculuk yapma fırsatı bulduklarını söyleyerek, Kıbrıslılığın, dostluğun, kardeşliğin, vefanın bir kültür olduğunu ve bu kültürün gelecek nesillere yansıtılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı da, geceye bir Leymosunlu olarak katılarak, Leymosunlu olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirtti ve bu kültürün yaşatılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Geceye katılan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ise, herse gecesinin geleneksel olarak yapılmakta olduğunu anımsatarak, bu yıl anısına düzenlenen merhum Yücel Köseoğlu’nun Kıbrıs Türk halkının her safhasında yer almış bir kişilik olduğunu hatırlatarak, rahmetle andı.

Canlı müzik eşliğindeki gecede tombala çekilişi yapıldı, halk dansları gösterisi sunuldu, davetlilere herse ikram edildi, kurulan stantlarda Leymosun tatlısı ve çeşitli ürünlerin satışı yapıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER