20 Eylül 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Girne21°C
  • Mağusa19°C
  • İskele19°C
  • Güzelyurt18°C
  • Lefke19°C

NİĞDE'DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

Niğde'de sivil toplum kuruluşları ve belediyeler aracılığıyla toplanan yardım malzemeleri, tırlarla deprem bölgesindeki kentlere gönderildi.

Niğde'den deprem bölgesine yardım malzemesi gönderildi

10 Şubat 2023 Cuma 01:58

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikası'nda fırıncıların da desteğiyle 2 günde üretilen 100 bin ekmeğin büyük bir bölümü deprem bölgesine gönderildi. Yaklaşık 10 bin ekmek de Niğde'de güvenli toplanma alanlarında kalan vatandaşlara çorba ile dağıtıldı.

Belediye Başkan Emrah Özdemir, depremin olduğu andan itibaren belediyeye ait ekmek fabrikasında sürekli ekmek üretildiğini belirterek, "24 saat esasına göre ekmek üretimi yapıyoruz. 2 gün içinde 100 bin ekmek üretildi. Yerel fırıncı esnafımızın da üretim aşamasında desteğiyle günlük 45-50 bin ekmek üreteceğiz. Üretim aşamasında belediye personelimize destek veren tüm fırıncılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan Valilik ve Belediye koordinesinde toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu 15. tır da deprem bölgesine gönderildi. Kentte yardım toplama faaliyetleri sürüyor. Bor, Çiftlik ve Hacıabdullah belediyelerinin topladığı su, ekmek, gıda, kıyafet, ısıtıcı gibi yardım malzemeleri de deprem bölgesine gönderildi.

TRT

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER