17 Eylül 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Girne25°C
  • Mağusa24°C
  • İskele24°C
  • Güzelyurt21°C
  • Lefke24°C

NORVEÇ TÜRKİYE’YE SAVUNMA SANAYİİ KISITLAMALARINI KALDIRDI

Norveç, Türkiye’ye karşı 2019’da yürürlüğe koyduğu savunma sanayii ihracat kısıtlamalarını kaldırdı. Norveç, Türkiye’nin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği askerî operasyonlar nedeniyle 2019’da yürürlüğe koyduğu savunma sanayi k

Norveç Türkiye’ye savunma sanayii kısıtlamalarını kaldırdı

12 Eylül 2024 Perşembe 10:13

Norveç, Türkiye’ye karşı 2019’da yürürlüğe koyduğu savunma sanayii ihracat kısıtlamalarını kaldırdı. Norveç, Türkiye’nin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği askerî operasyonlar nedeniyle 2019’da yürürlüğe koyduğu savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırdığını açıkladı.

Norveç Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Türkiye’ye savunma malzemeleri ve askerî alanda da kullanılabilen çok amaçlı malların ihracatıyla ilgili uygulamanın normalleştirildiği” bildirildi.

Açıklamada, “Bu, Dışişleri Bakanlığının 2019’da uygulamaya koyduğu kısıtlamaları kaldırarak Türkiye için olağan lisans uygulamalarına döndüğü anlamına gelmektedir” denildi.

– Norveçli bakan Hakan Fidan’a telefonda iletti

Öncesinde Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Norveçli mevkidaşı Espen Barth Eide ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirterek Norveçli bakanın görüşmede kısıtlamaları kaldırma kararını aktardığını bildirmişti. Bakan Fidan’ın karardan memnuniyet duyduğunu belirten Keçeli, bu tip kısıtlamaların müttefiklik ruhuna uygun olmadığını vurgulamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER