PPK TOPLANTI ÖZETİ YAYIMLANDI
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'nde, depremlerin etkilerinin en düşük seviyelere indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasınının önceliklendiriliceği belirtildi.

30 Mart 2023 Perşembe 15:53
Para Politikası Kurulu'nun 23 Martta'ki toplantısına ilişkin özet yayımlandı.
Özette, tüketici fiyatlarının şubatta aylık yüzde 3,15 arttığı, yıllık enflasyonun ise 2,50 puan düşüşle yüzde 55,18 seviyesine gerilediği vurgulanarak, yıllık enflasyonun enerjide daha belirgin olmak üzere tüm gruplarda düşüş kaydettiği ifade edildi.
Aylık bazda incelendiğinde, gıda ve hizmet gruplarının fiyat artışlarıyla öne çıktığı aktarılan özette, enerji fiyatlarındaki belirgin düşüşün desteğiyle üretici fiyatlarındaki artışın sınırlı olduğu, yıllık üretici enflasyonundaki gerilemenin şubat ayında da devam ettiği bildirildi.
Özete, enerji fiyatlarının şubatta yüzde 0,64 oranında arttığı, grup yıllık enflasyonun ise 5,02 puanlık düşüşle yüzde 50,01 seviyesine gerilediği belirtilerek, "Döviz kurundaki istikrarlı seyir ve uluslararası enerji fiyatlarındaki olumlu görünüm neticesinde grup genelinde ılımlı fiyat hareketleri hakim olmuştur. Uluslararası propan ve bütan fiyatlarındaki gelişmeleri takiben tüpgaz fiyatları genel eğilimden ayrışmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Yakın dönemde iktisadi faaliyete ilişkin açıklanan verilerin tahmin edilenden daha olumlu seviyelerde gerçekleşmesine rağmen, jeopolitik risklerin ve faiz artışlarının da etkisi ile gelişmiş ülke ekonomilerinde resesyon endişelerinin sürmekte olduğu aktarılan özette, şunlar kaydedildi:
"Türkiye’nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici enflasyonu yüksek seviyelerini sürdürmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerindeki ayrışma devam etmekle birlikte, takas anlaşmaları ve yeni likidite imkanları ile finansal istikrarı öncelikleyen eşgüdümlü adımlar atılmaktadır.
Finansal piyasalar, merkez bankalarının faiz artırım döngülerini yakında sonlandıracağını beklentilerine yansıtmaktadır. Gelişmekte olan ülkelere yönelen portföy akımlarında, küresel risk iştahındaki gerilemeye paralel olarak mart ayında hem borçlanma hem de hisse senedi piyasalarından çıkışlar gözlenmiştir. Bununla birlikte gelişmiş ülkelerin uzun vadeli tahvil faizlerindeki oynaklık ve küresel finansal koşulların seyri gelişmekte olan ülkelere yönelen portföy akımlarına ilişkin riskleri canlı tutmaktadır."
Özette, uluslararası emtia fiyatlarının şubatta gerilerken, bu gelişmeyi enerji ve endüstriyel metal alt endekslerinin sürüklediği aktarılarak, tarım alt endeksinin ise sınırlı bir şekilde yükseldiği ifade edildi.
Ilıman hava koşullarının yanı sıra gaz stoklarının önemli oranda yükselmesiyle uluslararası doğal gaz fiyatlarındaki gerilemenin mart ayında devam ettiği vurgulanan özette, bu görünüme paralel olarak doğal gaz sanayi tarifelerinin mart ayında da aşağı yönlü güncellendiği belirtildi.
"Uygulanan politikaların desteğiyle enflasyonun seviyesinde iyileşmeler görülmeye başlandı"
Özette, uluslararası taşımacılık maliyetlerinin düşüş eğilimini şubat ayında koruduğu kaydedilerek, son aylarda döviz kurunda gözlenen istikrarlı seyrin sürdüğü bildirildi.
Bu görünüm altında, üretici fiyatlarındaki artışın ocak ayına kıyasla yavaşladığı ve yıllık üretici enflasyonundaki gerileme eğiliminin devam ettiği ifade edilen özette, "Uygulanan bütüncül politikaların desteğiyle enflasyonun seviyesinde ve eğiliminde iyileşmeler görülmeye başlanmakla birlikte, depremin yol açtığı arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir." değerlendirmesine yer verildi.
Özette, 2022'nin son çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) verilerinin, yıllık bazda büyüme oranında üçüncü çeyreğe kıyasla sınırlı düşüşe karşın iktisadi faaliyette çeyreklik olarak toparlanmaya işaret ettiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Bu dönemde GSYİH yıllık bazda yüzde 3,5 oranında artış kaydetmiş, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle ise bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 artmıştır. Böylece, 2022 yıl geneli büyümesi yüzde 5,6 oranında gerçekleşmiştir. Yıl genelinde net ihracat ve yatırımların milli gelir içindeki payı tarihsel ortalamaların üzerinde seyretmiştir. Yatırımların alt kalemlerinden makine-teçhizat yatırımları yıllık bazdaki artış eğilimini on üçüncü çeyreğe taşımıştır. 2022 yılı son çeyreğinde büyümeye en yüksek katkı yurt içi talepten gelirken zayıf seyreden dış talebin etkileri sanayi sektörünün büyümeye katkısına yansımıştır.
Asrın felaketi öncesindeki öncü göstergeler 2023 yılının ilk çeyreğinde iç talebin dış talebe kıyasla daha canlı olduğuna ve büyüme eğiliminde artışa işaret etmekteydi. Sanayi üretimi, ocak ayında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda yüzde 7 oranında artmıştır. Böylece sanayi üretimi ocak ayı itibarıyla çeyreklik bazda yüzde 2,6 oranında artış kaydetmiştir. Ocak ayında perakende satış hacim endeksi ise aylık bazda yüzde 5,4 oranında artış sergilemiştir. İmalat sanayi firmalarının kayıtlı ihracat siparişlerinde çeyreklik bazdaki yatay seyirle birlikte kayıtlı iç piyasa siparişlerindeki artış da iç talebin dış talebe kıyasla daha canlı olduğunu teyit etmektedir."
Deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde bir belirsizlik oluştuğu belirtilen özette, "Depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacaktır. Depremin üretim, tüketim, istihdam ve beklentiler üzerindeki etkileri kapsamlı bir şekilde değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.
"Veriler istihdamdaki artış eğiliminin deprem sonrasında korunduğunu gösteriyor"
Özette, mart ayına ilişkin yüksek frekanslı dış ticaret verilerinin depremden etkilenen bölgeden yapılan ihracatın afet sonrasındaki düşüşü takiben toparlanma eğilimi sergilediğine işaret ettiği kaydedilerek, şu değerlendirmelere yer verildi:
"Benzer şekilde, işgücü piyasasına ilişkin yüksek frekanslı veriler ülke genelinde iş ilanı ve başvurularında deprem sonrasında sınırlı ivme kaybına rağmen takip eden haftalarda toparlanma ima etmektedir. Kartla yapılan harcamaların ise afet bölgesinde deprem öncesi eğiliminin sınırlı olarak altında olduğu gözlenmektedir. Öte yandan, saha görüşmelerinden edinilen ayrıntılı bilgiler depremden etkilenen bölgede yer alan sanayi üretimi alt yapısının büyük ölçüde korunduğuna ve üretimin sürekliliğinin sağlandığına işaret etmektedir.
Depremin yakın vadede ekonomik aktiviteyi etkilemesi beklenmekle birlikte orta vadede Türkiye ekonomisinin performansı üzerinde kalıcı bir etkide bulunmayacağı öngörülmektedir. Mevsimsellikten arındırılmış istihdam 2023 yılının ocak ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 oranında (264 bin kişi) çeyreklik bazda ise yüzde 1,2 oranında (377 bin kişi) artmıştır. Mevsimsellikten arındırılmış olarak işgücüne katılım oranı bir önceki aya göre yatay seyrederek yüzde 54,1 düzeyinde gerçekleşirken, işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,6 puan azalışla yüzde 9,7 düzeyine gerilemiştir. Anket göstergeleri ve yüksek frekanslı veriler istihdamdaki artış eğiliminin deprem sonrasında sınırlı ivme kaybetmekle birlikte korunduğunu göstermektedir."
Dış ticaret açığında altın ithalatındaki ivmelenme kaynaklı gözlenen yükselişe karşın hizmet gelirlerinde süregelen artış eğiliminin cari işlemler dengesini desteklemeyi sürdürdüğü bildirilen özette, büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payının yüksek seyrederken, turizmin cari işlemler dengesine beklentileri aşan güçlü katkısının yılın tüm aylarına yayılarak devam ettiği aktarıldı.
Özette, bunun yanında, iç tüketim talebi, enerji fiyatlarındaki yüksek seviye ve ana ihracat pazarlarındaki zayıf iktisadi faaliyetin cari denge üzerindeki riskleri canlı tuttuğunu vurgu yapılırken cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalıcı hale gelmesinin, fiyat istikrarı için önem arz ettiği hatırlatıldı.
"Depremin 2023 yılının ilk yarısındaki etkileri yakından takip edilecektir"
Para politikası duruşunun, enflasyon görünümüne yönelik risklerin kaynağına, kalıcılığına ve para politikası ile ne ölçüde kontrol altına alınabileceğine dair değerlendirmeler dikkate alınarak, temkinli bir yaklaşımla sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefine ulaşılması odağında belirleneceği hatırlatılan özette şunlara vurgu yapıldı:
"Para politikasında sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda finansal istikrara yönelik riskleri de gözeten liralaşma odaklı bir yaklaşım sergilenmeye devam edilecektir. Kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşması yakından takip edilmektedir. Kurul, yaşanan felaketin etkilerinin en düşük seviyelere indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasını önceliklendirecektir. Bu çerçevede, mevcut destekleyici önlemlere ek olarak, 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi metninde paylaşılan, likidite koşullarını destekleyici araçların gerektiğinde güncellenmesi konusu değerlendirmeye alınmıştır.
Sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması deprem sonrasında daha da önemli hale gelmiştir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. Kurul, para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşündedir. Depremin 2023 yılının ilk yarısındaki etkileri yakından takip edilecektir."
Özette, TCMB'nin, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm unsurlarıyla uygulayacağının altı çizilerek "Kurul, 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi metninde belirttiği üzere, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarını kararlılıkla kullanmaya devam edecek ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setini liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirecektir." değerlendirmesi yapıldı.
Bu süreçte, politika araçlarının Türk lirası mevduat gelişiminin desteklenmesi, Açık Piyasa İşlemleri fonlamasının teminat yapısında Türk lirası cinsi varlıkların artırılması, fonlamanın kompozisyonunda para takası (swap) ağırlığının azaltılması ve döviz rezervlerinin güçlendirilmesi istikametinde geliştirilmesine odaklanıldığı kaydedilen özette, uzun vadeli, sabit getirili ve Türk lirası varlıklara talebin yükselerek getiri eğrisinin parasal aktarımın etkinliği yönündeki seyrinin yakından izlendiği bildirildi.
Özette, kurulun, kredilerin büyüme hızıyla birlikte, hedefli alanlarda verimlilik kazanımları sağlayan kredilerin finansman maliyetlerinin de aktarımın korunmasını sağlayacak şekilde gelişimini gözeteceği belirtilerek şunlar kaydedildi:
"Bu çerçevede, Türk lirası likiditesinde ve dağılımında yaşanan gelişmelerin mevduat ve kredi fiyatlamaları üzerindeki etkileri, döviz kurundaki gelişmelerin enflasyon üzerindeki etkileri, kur korumalı mevduat ürünlerine yönelik gelişmelerin ters para ikamesi, döviz piyasalarının derinliği ve istikrarı ile fiyat istikrarı üzerindeki etkileri analiz edilmekte ve gerekli politika tedbirleri oluşturulmaya devam edilmektedir. TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.
Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır."
Kurulun, fiyat istikrarının sağlanması için, güçlü bir politika koordinasyonuyla tüm paydaşları içeren bütüncül bir makro politika bileşimi oluşturulmasını desteklediği aktarılan özette, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edeceği bildirildi.
TRT
GALERİLER
TC Sağlık Bakan Yardımcısı Kırbıyık: “Bu projelerle, yeni ve nitelikli sağlık hizmetini Kıbrıslı vatandaşlarımıza sunmuş olacağız”Türkiye Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 1. Etabına bu yıl başlanacak Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi tamamlandığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamu hastanelerinin toplam yatak kapasitesinin 1.10 Nisan 2025 Perşembe 21:28KIBRIS
Üstel: Süreci önümüzdeki günlerde tamamlayıp ihaleye çıkacağızBaşbakan Ünal Üstel, Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili süreci önümüzdeki günlerde tamamlayıp ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Üstel, Yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindeki konferans salonunda düzenlenen “Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi Tanıtım” toplan10 Nisan 2025 Perşembe 20:08KIBRIS
Sağlık Bakanı Dinçyürek: 2025, sağlıkta önemli bir dönüm yılı olacak Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, 2025 yılının sağlık alanında önemli bir dönüm noktası olacağını vurguladı. “2025 yılı KKTC için sağlık yılı olacak” diyen Dinçyürek, yeni yatırımlar, altyapı güçlendirmeleri ve insan kaynağına yapılan desteklerle, halka dah10 Nisan 2025 Perşembe 20:03KIBRIS
Cevdet Yılmaz, Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi Lansmanında konuştu: Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ile sağlık alanında KKTC’ye sağladığımız destekleri taçlandırmış olacağızTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ile sağlık alanında KKTC’ye sağladıkları destekleri taçlandırmış olacaklarını” vurguladı.10 Nisan 2025 Perşembe 19:13KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar: Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ile sağlık altyapımız daha da güçlenecekCumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin sıkıntılara rağmen sağlık alanında Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle bugüne kadar bir çok yatırım yaptığına işaret ederek, Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi’nin de hızla tamamlanmasıyla ülkenin sağlık altyapısının daha10 Nisan 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar: Barışın, huzurun, güvenliğin istikrarla devam etmesinin yegane sebebi TSK’nın adadaki varlığıdırCumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra barışın, huzurun, güvenliğin istikrarla devam etmesinin yegane sebebinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) adadaki varlığı olduğunu vurguladı.10 Nisan 2025 Perşembe 17:03KIBRIS
Orgenaral Bayraktaroğlu: Kıbrıs Türkü’nün destansı mücadelesi tarihte müstesna yerini almıştırTürkiye Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kıbrıs Türkü’nün destansı mücadelesinin tarihte yerini aldığını vurguladı. Orgeneral Bayraktaroğlu ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Bilal Topçu, Bağışç10 Nisan 2025 Perşembe 16:58KIBRIS
Yılmaz : Koşullar ne olursa olsun KKTC’nin yanında olacağız, Kıbrıs Türk halkıyla omuz omuza yürümeye devam edeceğizTC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün olduğu gibi gelecekte de koşullar ne olursa olsun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olacaklarını, Kıbrıs Türk halkıyla omuz omuza yürümeye devam edeceklerini kaydetti.10 Nisan 2025 Perşembe 15:58KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar: KKTC’nin egemenliğinin bağımsızlığının sembolü, kalbinin atacağı müthiş bir eser inşa ediliyorCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Metehan bölgesinde “KKTC’nin egemenliğinin, bağımsızlığının sembolü, kalbinin atacağı müthiş eserler inşa edildiğini” ifade ederek, ülkeye, halka, bağımsız yargıya hayırlı olmasını temenni etti.10 Nisan 2025 Perşembe 15:38KIBRIS
TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: KKTC Master Planımızı hayata geçirecek adımlarımızı kararlılıkla atıyoruzTürkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Kıbrıs Türk halkının gelecek 50 yılını, 100 yılını garanti altına alacak KKTC Master Planımızı hayata geçirecek adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz” dedi.10 Nisan 2025 Perşembe 15:38KIBRIS
VİDEOLAR
Yılmaz: Kıbrıs, bizim için özenle muhafaza edip güçlendirerek, yükselteceğimiz bir davanın adıdırTürkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı aynı zamanda KKTC’nin ve Kıbrıs Türkü’nün yüzyılı olacaktır. Kıbrıs, bizim için özenle muhafaza edip güçlendirerek, yükselteceğimiz bir davanın adıdır” dedi.10 Nisan 2025 Perşembe 15:38KIBRIS
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Bağışçılar Madalya ve Berat Takdim Töreni yapıldıTürk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Bağışçılar Madalya ve Berat Takdim Töreni, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.10 Nisan 2025 Perşembe 15:38KIBRIS
TC MSB: Güney Kıbrıs ve Yunanistan’da Türk düşmanlığı her geçen gün artıyor, genç nesillere ENOSİS arzusu veriliyorTC Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’da Türk düşmanlığının her geçen gün arttığını, genç nesillere aileden başlayarak, okulda, kilisede, kışlada ENO10 Nisan 2025 Perşembe 15:27DÜNYA
Başbakan Üstel: Yeni Yüksek Mahkeme binamız, KKTC’nin adalet sistemini daha da güçlendirecekBaşbakan Ünal Üstel, “Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adalet sistemini daha da güçlendirecek, devletimizin kurumsal yapısını sağlamlaştıracak yeni bir eserin, yeni Yüksek Mahkeme binamızın temelini birlikte atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.10 Nisan 2025 Perşembe 15:08KIBRIS
Yüksek Mahkeme binasının temeli atılıyorYüksek Mahkeme’nin Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin bulunduğu alanda inşa edilecek yeni binası ve Millet Kütüphanesi’nin temeli bugün düzenlenen törenle atılıyor. Cumhuriyet Meclisi yeni yerleşkesindeki konferans salonunda yer alan törene, Cumhu10 Nisan 2025 Perşembe 15:08KIBRIS
Yılmaz:Kıbrıs Türklerinin hayatını kolaylaştıracak ve refahını artıracak çalışmaları ele alacağızTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye geldi. KKTC’ye günübirlik ziyaret yapan Yılmaz’ı Ercan Havalimanı’nda Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri10 Nisan 2025 Perşembe 11:53KIBRIS
Başbakan Üstel:Halkın kalkınmasını sağlayacak projeleri tek tek hayata geçireceğizTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC’ye günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Yılmaz, ülkeye gelişinin ardından Ercan Havalimanı’nda Başbakan Ünal Üstel ile birlikte basın açıklaması yaptı.10 Nisan 2025 Perşembe 11:53KIBRIS
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC’ye geldiTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi. Yılmaz, Ercan Havalimanı’nda Başbakan Ünal Üstel ile birlikte basın toplantısı düzenledi.10 Nisan 2025 Perşembe 11:47KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile görüştüCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) düzenleyeceği Bağışçılar Madalya ve Berat Takdim Töreni’ne katılmak üzere KKTC’ye gelen Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nu kabul ederek görüşt10 Nisan 2025 Perşembe 11:33KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Topçu’yu kabul ettiCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Bilal Topçu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bizler için çok önemli” diyerek, TSK’nın, Kıb10 Nisan 2025 Perşembe 10:18KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2013 Ada Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.