22 Eylül 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Girne22°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt19°C
  • Lefke21°C

ÜSTEL: HASTANE OLAN BÖLGELER VE HASTANELER SAVAŞ ESNASINDA BOMBALANAMAZ

Başbakan Ünal Üstel, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane, herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz” dedi.

Üstel: Hastane olan bölgeler ve hastaneler savaş esnasında bombalanamaz

28 Ekim 2023 Cumartesi 11:13

Başbakan Ünal Üstel, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesine tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane, herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Şifa Hastanesini hedef almasına ilişkin Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunarak, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda artık istenmeyen durumların ortaya çıktığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başka hiçbir ülkenin bu konuda sesini çıkarmadığını vurgulayan Üstel, hastaneye sığınan insanların bombalanmasını şiddetle protesto ettiklerini söyledi ve bu savaşın durdurulması için çağrı yaptı.

Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane herhangi bir savaş esnasında bombalanamaz. Bu bir savaş suçudur, bir cinayettir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER