• BIST 9758.14
  • Altın 2811.052
  • Dolar 34.0905
  • Euro 37.9402
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 24 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 22 °C

Okullar açılıyor… Polis trafikte dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı

Polis Genel Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okulların pazartesi günü açılacağını kaydederek, trafikte dikkat edilmesi gerekenleri hatırlattı. Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, okul giriş ve çıkışlarında trafik akışının yoğunlaşacağı uyarısında
Okullar açılıyor… Polis trafikte dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı

Polis Genel Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okulların pazartesi günü açılacağını kaydederek, trafikte dikkat edilmesi gerekenleri hatırlattı.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada, okul giriş ve çıkışlarında trafik akışının yoğunlaşacağı uyarısında bulunularak, güvenli giriş ve çıkış için polisin gerekli emniyet ve trafik tedbirlerini aldığı belirtildi.

İlk olarak velilere çağrıda bulunulan açıklamada, trafik eğitiminin ailede başladığı, çocuklara trafikte nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesi gerektiği ifade edildi. Okul giriş çıkışlarında oluşacak araç yoğunluğuna da işaret edilen açıklamada, kapı önlerine araç park ederek yığılmaya sebep olunmaması ve çocukların hayatını tehlikeye atacak sürüşlerin yapılmaması gerektiği vurgulandı.

– Sürücüler öğrencilerin davranışlarını takip etmeli, doğabilecek tehlikelere karşı önceden hazırlıklı olmalı”

Sürücülerin ise okulların bulunduğu bölgelerde, öğrencilerin davranışlarını takip ederek doğacak tehlikelere karşı önceden hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Park halindeki araçlar arasından çocukların aniden dikkatsizce yola atılabileceğini düşünmeli ve sürat yapmadan araç kullanmalıdır. Araçlarını yaya geçitlerine veya köşe başlarına park ederek, diğer sürücü ve yayalara tehlike yaratmamalıdır.

Araçlarından yolcu indirirken mutlaka yol kenarına açılan kapılar kullanılıp, her zaman sol taraftaki kapıdan yol kenarına veya kaldırıma öğrenci indirilmelidir. Araçtan indirdikten sonra öğrencileri gözlemleyerek, güvende olduklarından emin olduktan sonra hareket edilmelidir.”

Açıklamada, toplu taşımacılık yapan araç sürücülerinin de her zaman trafik kurallarına uyması gerektiği ve öğrencileri salimen okula taşımakla sorumlu olduklarını unutmaması gerektiği belirtilerek, “Otobüs durmadan öğrencilerin araçtan inmesini önlemek amacıyla, seyir halindeyken otobüsün kapısı kapalı tutulmalıdır. Trafiğin uygun ve emniyetli olduğu yerler ile otobüs duraklarında yolcu indirip alınmalıdır.” denildi.

Otobüsten yolcu indirirken mutlaka yol kenarına açılan kapılar kullanılıp, her zaman sol taraftaki kapıdan yol kenarına veya kaldırıma öğrencinin salimen indirilmesinin sağlanması gerektiği vurgulanan açıklamada, öğrencilerin araçtan indiğinden veya araca girdiğinden emin olduktan sonra hareket edilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

– “Küçük yolcuların güvenliğinden sorumlu bir rekafatçi bulundurulması yasal mevzuat gereğidir”

Açıklamada, “Öğrenci taşımacılığında kullanılan otobüs ve minibüslerde, on bir yaşından küçük öğrencilerin taşınması halinde, küçük yolcuların güvenliğinden sorumlu olacak bir refakatçi bulundurulması yasal mevzuat gereğidir.” denildi.

Öğrencilerin de okula emniyetli şekilde gidebilmek için son derece dikkatli olmalı, her zaman kaldırımda yürümeli ve kaldırım yoksa yolun sağ tarafını kullanması gerektiği kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Yolu kontrol etmeden aniden yola atılmamalı ve yolda yürürken arkadaşlarıyla el şakası yaparak, yol içerisinde kendilerini tehlikeye atacak hareketlerden kaçınmalıdır.

Karşıdan karşıya geçerken yaya geçitleri ve polisin bulunduğu noktalar ile görüş açısının geniş olduğu yerler tercih edilmelidir. Bunların dışında karşıya geçilecekse, yolun sağını ve solunu kontrol etmeden ani olarak yol içerisine çıkılmamalı ve sürücülerin kendilerini görebileceği yerlerden veya varsa yaya geçitlerini kullanarak, koşmadan ancak hızlı adımlarla karşıya geçilmelidir.

Otobüs veya araçlarda ayakta durmamalı ve vücudun herhangi bir yerini araçtan dışarıya çıkarmamalıdır. Araçlardan inerken mutlaka yol kenarına açılan kapılar kullanılıp, her zaman sol taraftaki kapıdan yol kenarına veya kaldırıma inilmeli ve kendilerinden küçük kardeşleri ile arkadaşlarına daima örnek olarak öğrendiklerini onlara da öğretmelidir.“

– “Çocuklar geleceğe hazırlanırken, trafik kuralları özenle aktarılmalıdır”

Açıklamada, öğretmenler ve okul idarecilerine de seslenilerek, çocukları geleceğe hazırlarken, trafik kuralları ile ilgili bilgilerin özenle aktarılmasının önemine dikkat çekildi; “Öğretmenlerin vereceği bilgilerin, öğrencilerimizin eğitiminde daha fazla katkı sağlayacağı unutulmamalıdır.” denildi.

Bunun yanında öğrencilerin okula güvenli şekilde giriş ve çıkış yapmalarını sağlamak maksadıyla, imkanları dahilinde giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, “Trafikte herkesin birbirine saygı göstererek kurallara uyması halinde, yaşanacak üzücü olayların önlenebileceğini hatırlatır, güvenli ve kazasız bir eğitim yılı geçirmenizi temenni ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.