• BIST 11311.31
  • Altın 5930.885
  • Dolar 42.674
  • Euro 50.1467
  • Lefkoşa 10 °C
  • Girne 13 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 7 °C
  • Lefke 10 °C

Şehirden uzak dağların arasında bir müze

Bayburt merkeze 45 kilometre mesafede dağların arasında bulunan Baksı Müzesi, çağdaş ve geleneksel el sanatı eserlerini aynı çatı altında buluşturuyor.
Şehirden uzak dağların arasında bir müze

Mart ayının sonunda yağan karla müzenin yakınında bulunan Çoruh Nehri’nin kısmen donması, ağaçların kırağı tutması, beyaz örtüyle kaplanan arazi görenleri hayran bırakıyor.

Müze kurucusu Hüsamettin Koçan, karın Baksı Müzesini kuşatmasının ardından Baksı'nın başka bir havaya büründüğünü söyleyerek, "Kar Baksı'yı kuşatınca müzemiz başka bir müze oluyor. Müze beyazlara bürününce gökyüzüne yükselen bir görüntü oluşuyor. Doğrusunu isterseniz bir düş kenti haline geliyor burası. Dağlarla Çoruh Nehri arasında geçitler oluyor, bazen sis çöker, orada kendinizi gerçekten bir düş dünyasında hissedersiniz" dedi.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.