“20’nci Orkide Yürüyüşü” yapıldı








Kanser Araştırma Vakfı’nın Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı CENGO-V iş birliği ve TELSİM ana sponsorluğunda bu yıl 20’ncisini düzenlediği Orkide Yürüyüşü Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Dilekkaya Yürüyüş Parkuru’nda gerçekleştirildi.
Orkide Yürüyüşü etkinliğine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, bazı bakanlar, örgütler, dernekler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün başlangıç noktasında konuşmalar gerçekleştirildi.

İlk konuşmayı yapan Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, Kıbrıs’ta kanser araştırması yapan tek kurum olan vakfın, kanserle mücadele için harıl harıl çalıştığını, bu kapsamda hazırlanan ilerleme raporunun incelenmesini istedi.

KKTC TELSİM Genel Müdürü Sefer Tüzde, anlamlı ve özel bir gün oluğunu ifade ederek, Kanser Araştırma Vakfı’nın bu etkinliğine sponsorluk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CENGO-V Vakfı Başkanı Özge Özbekoğlu da, çocuklar ve gençler için çalıştıklarını, projeler ürettiklerini vurgulayarak, katılımcılara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, 20 yıldır kesintisiz olarak yürüyüşleri gerçekleştiren herkese teşekkür ederek, hazırlanan bilimsel çalışmaların önemli olduğunu, KKTC halkı, kurum ve kuruluşlar ile devlet için bu çalışmaların önemli olduğunu belirtti.
Tatar, ellerinden geldiği kadar bu bilimsel çalışmalara destek verdiklerini, bu yürüyüşün sağlığa ne kadar çok önem vermek gerektiği mesajı taşıdığını söyledi.

Tatar, “Senede bir kere yürümeyle olmuyor. Sürekli olarak, sağlığımızı korumak için, her türlü hastalığa, pandemiye, covide ve her türlü salgına karşı sağlıklı olmak için spor, yürüyüş ve her türlü etkinlikte sizleri her zaman görmek isteriz” dedi.
Konuşmaların ardından yürüyüş için start verildi.

Etkinlikte kurulan 20 adet stantta katılımcılar sağlıklı gıda ürünleri, köy ürünleri ve içecek satışı yaptı.

6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremde aramızdan ayrılan “Şampiyon Melekler”in de unutulmadığı etkinlikte, KAV standında “Şampiyon Melekler” tişörtleri satıldı.

Etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi de stant kurdu.

Tüm biletlerin satıldığı etkinlik, havanın kapalı ve yağışlı olmasına karşın yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da hem spor yapmanın faydalarını, hem de kansere karşı bilinçli olunmasının önemine işaret ettiler.

Kıbrıs Haberleri

Çatalköy İlkokulu’nun yeni okul binası düzenlenen törenle açıldı
Öğrenciler ve öğretmenler bugün ders başı yaptı
Okullarda ders zili çalıyor
Üstel: Bu kurultayda kaydeden yoktur, kazanan UBP’dir
Tatar, TC KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Erdem’in kızının düğününe katıldı