50’nci yıla özel sergi 20 Temmuz’da açılacak

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci Yıldönümü’nün anlam ve önemini vurgulamak ve gelecek nesillere aktarm

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci Yıldönümü’nün anlam ve önemini vurgulamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan 50’nci yıl geçici sergisi, 20 Temmuz’da, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nde düzenlenecek törenle açılacak.

30 Eylül tarihine kadar devam edecek olan sergide, Türkiye Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan askeri müzelerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Eserler Müzeler Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı müzelerden toplanan 100 eser sergilenecek.

Bu eserler arasında Kıbrıs Barış Harekatı’nın sembollerinden olan Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel, Dr. Binbaşı Nihat İlhan’ın şehit edilen eşi ve çocuklarının eşyaları ve harekatta görev alan şanlı kahraman Türk askerleri ile Kıbrıs Türk Mücahitlerinin özel eşyaları da yer alıyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik  ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen sergiye tüm halkın davetli olduğu belirtildi.

Kıbrıs Haberleri

KTTB, Türk Tabipler Birliği 76. Büyük Kurultayı’nda temsil edildi
19 yaşındaki Ahmet Deniz Tabakoğlu denizde hayatını kaybetti
Dinçyürek:Sağlık merkezlerimiz daha güvenli ve modern bir yapıya kavuşacak
Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Stewart’ı kabul etti
Arıklı’dan Cumhurbaşkanlığındaki bilgilendirme toplantısı sonrası açıklama: “Maraş açılımı devam etmeli ve Şerefiye Vergi Yasası