Akansoy TOMA eleştirilerini yanıtladı!

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, TOMA ile ilgili şuan için bir bilgisi olmadığını ancak öyle bir aracın bu ülkede olmasını doğru bulmadığını, CTP'nin...

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, TOMA ile ilgili şuan için bir bilgisi olmadığını ancak öyle bir aracın bu ülkede olmasını doğru bulmadığını, CTP'nin bu noktada duruşunda bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu öncesinde Başbakan Yorgancıoğlu'nun TOMA hakkındaki soruya verdiği yanıtı yorumlayan Akansoy, konuyla ilgili bilgisi olmadığını, Yorgancıoğlu ile istişare etmesinin ardından açıklama yapabileceğini söyledi.

Akansoy, Toplumsal olaylara müdahale aracının bu ülkede işi olmadığını kaydederek, "bu bir itfaiye veya başka bir işe yarayan bir araç değildir. Bu Türkiye'de de gördüğümüz gibi toplumsal olaylara müdahale için kullanılan bir araçtır. Dolayısıyla bu ülkede böyle bir aracın bulunması yersizdir" dedi.

TOMA'nın ihalesi tamamlanmış veya ülkeye getirilmek üzere yola çıkarılmış olabileceği ihtimallerini yorumlayan Akansoy, "böyle bir durumda geri gönderilir veya şirkete iade edilir ya da satılır ve yerine başka bir araç, belki itfaiye aracı alınır. En doğrusu bu olur" diye konuştu.

Akansoy, "Yorgancıoğlu'nun bu konudaki hassasiyeti ve bilgisinin ne olduğunu bilmiyorum. Dolayısıyla yorum yaparak spekülasyon yapmak istemiyorum. Ancak CTP'nin bu konudaki tutumu değişmemiştir" ifadesini kullandı.

Kıbrıs Haberleri

Başbakan Üstel Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi kararını değerlendirdi: “Rum Yönetimi’nin Taşınmaz Mal Komisyonu’nu etkisiz kıl
Üstel, Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasan ile Gençlik Kolları Başkanı Bakhtiyar İslamov’u kabul etti
Ataoğlu, Lapta Gençlik Kampı’nı ziyaret etti
Taksilerde ve toplu taşıma araçlarında yeni nesil akıllı taksimetre kullanılmasına karar verildi
Tatar:Kıbrıs’ın gerçeklerini çarpıtarak spor salonlarına taşımak, provokasyonlara izin vermek kabul edilemez