Balıkesir'den depremzedelere atkı, polar, battaniye, soba ve kumanya gönderilecek

Balıkesir'in Gönen ve Savaştepe ilçelerinde, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremden zarar görenler için soba, atkı, polar, battaniye ve kumanya hazırlanıyor.

Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Lise öğretmen ve teknisyenler depremzedeler için soba üretmeye başladı. İlçe Kaymakamı Arslan Yurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna da çalışmaları yerinde inceledi.

Gönen Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de depremzedeler için atkı, polar ve battaniye dikiyor.

Gönen Öğretmenevi çalışanları ve öğretmenlerde depremzedelere ulaştırılmak üzere kumanya hazırlıklarına devam ediyor.

"Hafta sonuna kadar da 150 soba yapmayı hedefliyoruz" 

Kaymakam Yurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Meslek dersi öğretmenlerimiz ve teknisyenlerimiz burada çalışıyorlar. Şu ana kadar 30 soba yapıldı. Bugün itibariyle hafta sonuna kadar da 150 soba yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna da ilçede güzel bir dayanışmayla deprem bölgesi için faydalı çalışmalar yapıldığını anlattı.

Savaştepe ilçesinde de Halk Eğitim Merkezi'nde bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme kursiyerleri, deprem bölgesindeki vatandaşlar için çorap, bere, atkı ve patik örüyor.

Kadın kursiyerler, ilçedeki vatandaşların da yardımıyla aldıkları iplerle ördükleri el emeği ürünleri depremzedelere gönderiyor.

TRT

Güncel Haberleri

Sivas ve Yozgat'taki üniversitelerde "hibrit eğitim" başladı
Karaman'da sulama havuzuna düşen kadın yaşamını yitirdi
Kayseri'de uyuşturucu operasyonu
Muş'ta çiftçilere 20 bin meyve fidanı dağıtıldı
Afyonkarahisar'da devrilen kamyonetteki 2 kişi yaralandı