CTP Genel Başkanı Erhürman: “Bu saatten sonra ülkenin tek gündemi erken seçimdir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu saatten sonra ülkenin tek gündeminin erken seçim olduğunu belirterek, “başka bir yolu da kalmadı.”dedi. CTP Genel Başkanı Erhürman, Meclis Genel Kurulu toplantısının ardından basına açıklama

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu saatten sonra ülkenin tek gündeminin erken seçim olduğunu belirterek, “başka bir yolu da kalmadı.”dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, Meclis Genel Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Erhürman, yarın Başsavcılık’tan görüş isteneceğinin açıklandığını ancak hukuken görüş istenecek bir durumun olmadığını söyledi.

Yapılan oylamada retlerin çoğunlukta, kabullerin ise azınlıkta olduğunu kaydeden Erhürman, “Tutanağa yazılıp imzalandığı gibi Töre, beşinci turda da seçilememiştir.” dedi.

Meselenin sonuç itibariyle topluma yaşatılanlar olduğunu belirten Erhürman, yaşatılanları her birlikte gözlemlediklerini kaydetti.

CTP grubu olarak meselenin daha fazla uzamasının anlamının olmadığını söylediklerini ifade eden Erhürman, son turda yine “oyunlar oynandığını” ileri sürdü.

Erhürman, yaşananları “maskaralık” olarak nitelendirdi.

Tufan Erhürman, “Memleket, sürüklene sürüklene erken seçime gidiyor. Başka da yolu yoktur. Bu saatten sonra ülkenin tek gündemi erken seçimdir, başka bir yolu da kalmadı.” ifadesini kullandı.

“İddia neydi? İlk turda 27 oyla seçilecekti. Beşinci turda, dördüncü turda alınan kabulün de altında bir oy çıktı.” diye konuşan Erhürman, bazı şeyleri yorumlayabilmek için hukukçu olmaya gerek olmadığını söyledi.

Erhürman, Başsavcılık’tan görüş alacaklarını belirttiklerini ancak bekledikleri şekilde bir görüşün gelmesinin “zinhar” mümkün olmadığını ifade etti.

Bir kabul oyuyla bile seçim kazanılır yönündeki değerlendirmenin sorulması üzerine, “Yani herhangi birine sorun, 50 milletvekilinin olduğu mecliste bir oyla Meclis Başkanı olunn Erhürman, “Şu anda seyrettiğimiz şey, bir zihniyetin tezahürüdür.” diye konuştu.

Ülkenin felaket çemberinin içine sürüklendiğini öne süren Erhürman, erken seçim talebinin son olaylarla başlamadığını dile getirdi.

Erhürman, “Bir an önce bu zihniyetten kurtulmak gerekir. Halka gitmenin sadece bize değil, onlara da iyi geleceğini düşünüyorum.” dedi.

Bütün turlarda aynı hikayenin çevirildiğini iddia eden Erhürman, önlerinde net bir fotoğrafın olduğunu belirtti.

“Kimi hangi koşullarda seçerlerse seçsinler, bir Meclis Başkanı seçmiş olmayacaklar.” şeklinde konuşan Erhürman, artık hiçbir tutarlılık kaygısının da olmadığını savundu.

Kıbrıs Haberleri

5. Geleneksel Güneşköy Nar Panayırı başladı
Kaplıca-Kantara yolunda Pazar günü bisiklet yarışı yapılacak..Yol geçici olarak trafiğe kapalı olacak
Onar: “Gayriresmi Liderler yemeği spekülasyona açık değil”
Bakanı Arıklı, Eğitim Parkı’nda incelemelerde bulundu
Yerli ürünler temiz ithal ürünlerden alınan numunelerin 4’ünde limit üstü bitki koruma tespit edildi