Iğdır-Nahçıvan doğal gaz boru hattı açıldı…Erdoğan: Türkiye ve Azerbaycan barışın tarafındadır

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nı hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, canlı bağlantıyla Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Açılış TöreniR

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nı hizmete açıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, canlı bağlantıyla Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Açılış Töreni’ne katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev burada yaptığı konuşmada, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP gibi petrol ve doğal gaz boru hatları projelerinin sadece iki ülkeyi birleştirmediğini aynı zamanda Avrasya’nın enerji haritasını değiştirdiğini söyledi.

İlham Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki birlik ve kardeşliğin Türk dünyasına büyük katkılar sunduğuna dikkati çekti.

Aliyev, “Türk dünyasının birleşmesinde Sayın Erdoğan’ın çok büyük rolü var. Onun liderliğinde hem Türkiye’de büyük başarılar elde edildi hem de Türk dünyasının daha da sıkı birleşmesi için yeni fırsatlar oluştu. Azerbaycan da her zaman Türk dünyasının birleşmesine büyük önem veriyordu ve bu birliği sağlamak, ebedi kılmak ve ilişkileri ortak tarih ve ortak çıkarlar üzerinde kurmak için hiçbir çabadan kaçınmıyordu” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın, enerji alanındaki daha önceki stratejik girişimlerini tamamlayacağını vurguladı.

Erdoğan, bu alanda stratejik projeleri devreye alma konusunda Azerbaycan ile tam bir uyum içinde olduklarını belirtti.

Türkiye ve Azerbaycan’ın, barışın, huzurun ve refahın tarafında olduklarına dikkati çeken Erdoğan, “Bölgemizde sadece barış istiyoruz, işbirliği istiyoruz, hep beraber kalkınalım istiyoruz. Bu amaçla şimdiye kadar birçok adım attık. İnşallah bundan sonra da bölgesel barışa, refaha ve huzura yönelik her türlü projeyi birlikte hayata geçirmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işbirliğinin Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini daha da güçlendireceğine inandığını belirtti.

Erdoğan, 6 Şubat depremleri başta olmak üzere en zor günlerimizde nasıl can Azerbaycan’ı yanımızda bulduysak, biz de kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olacağız” dedi.

Açılıştan sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, baş başa görüşmeye geçti.

Dünya Haberleri

Tüm COVID varyantlarına karşı yeni antikor tedavisi
Sel ve kuraklık 2025’te de dünyanın birçok bölgesi için risk oluşturuyor
2050’ye kadar dünya nüfusunun yarısından fazlası obez olabilir
Dünya genelinde her 8 kişiden 1’i obeziteyle yaşıyor
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan zirve sonrası açıklamalarda bulundu: ‘Hemen ateşkes olmasını ve ardından da kalıcı bir barış anla