Kıb-Tek'te atama skandalı: Çünkü hapisteki ilahlar öyle istedi!

Kalyoncu: "15 yılda ulaşabileceği mevkiiye 2 yılda getirilmek isteniyor. Çünkü hapisteki ilahlar öyle istedi. Oğlunun şirket işleri başka türlü nasıl dönecek?"

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, aldıkları bir duyum üzerine, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-Tek) yasa dışı yolla atama ve görevlendirme yapacağını ve bunu sendika olarak asla kabul etmeyeceklerini duyurdu.

EL-SEN Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu; “Aldığımız duyumlar; daha önce usulsüzce atama ve görevlendirmeler yapan Kıb-Tek Yönetim Kurulu‘nun mevcut Müdür Vekili Kamil Direl‘i görevden alıp yerine Bölgelerden Sorumlu Müdür Muavini Gürcem Akalınlar’ı atayacağı yönündedir” dedi.

Eski El-Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu da yaptığı paylaşımda, kadro hizmet şeması değiştirilerek, 2 yılda müdür muavinliğine yükseltilen kişinin, şimdi de müdür yapılmak istendiğini savundu. 

Kalyoncu'nun paylaşımı şöyle: 

1 Ocak 2020 tarihinde baş mühendis olduktan sonra bölge amiri olabilmek için 5 yıl daha çalışması gerekirken hukuksuz bir şekilde kadro hizmet şeması değiştirilerek 1 Temmuz 2022'de bölge amiri yapılan, ardından müdür muavinliğine görevlendirilen kişi şimdi de müdür yapılmak isteniyor. 15 yılda ulaşabileceği mevkiiye 2 yılda getirilmek isteniyor. Çünkü hapisteki ilahlar (!) öyle istedi. Oğlunun şirket işleri başka türlü nasıl dönecek?!

Kıbrıs Haberleri

2023 yılı vergi rekortmenleri açıklandı… İlk 10 kurumun 7’si banka
Cumhurbaşkanı Tatar:KKTC’nin tanınma ve izolasyonların kaldırılma zamanı gelmiştir
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkleri’nin hakları tanınmalı, federasyon modeli artık geçerliliğini yitirdi
Zaimağaoğlu Ankara’da, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı toplantısına katılacak
Sağlık hukuku Tabipler Birliği’nde düzenlenen sempozyumda ele alınıyor… Özdenefe:Denetim eksikliği sıkıntılara yol açıyor