Kuzey Kıbrıs, İtalya BIT Milano Turizm Fuarı’nda…. Ataoğlu: “Yeni destinasyonlar yaratmaya çalışıyoruz”

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında 9 Şubatta başlayarak 11 Şubat Salı günü sona erecek İtalya’nın en büyük turizm fuarlarından “BIT Milano Turizm Fuarı’nda yeri

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında 9 Şubatta başlayarak 11 Şubat Salı günü sona erecek İtalya’nın en büyük turizm fuarlarından “BIT Milano Turizm Fuarı’nda yerini aldı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç da fuara katılarak sektör temsilcileri ile bir araya geldiler.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, fuarda Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel zenginliği tanıtılırken, görüşmelerde ülke acenteleri ile İtalyan tur operatörleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi de hedefleniyor.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarda yaptığı açıklamada uzun bir aradan sonra bu yıl yeniden İtalya’da düzenlenen BIT Milano Fuarına katıldıklarını söyleyerek, “Fuarda Kuzey Kıbrıs standına büyük bir ilgi olduğunu” ifade etti.

Turizm paydaşlarından gelen talepler doğrultusunda yeni destinasyonlar yaratmaya ve ülke turizmine daha fazla katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Ataoğlu, fuarın başarılı sonuçlar doğuracağını belirtti.

Kuzey Kıbrıs destinasyonu için bu yıl charter uçaklara teşvik verileceğini de söyleyen Ataoğlu, turizmin zirveye ulaşması için eldeki imkanları kullandıklarını ifade etti.

Dijital mecralar başta olmak üzere etkin tanıtımlar yaptıklarını söyleyen Ataoğlu, yapılan çalışmalarda TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’dan da destekler aldıklarını vurguladı.

Kıbrıs Haberleri

Halil Falyalı Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu Ziyamet’te açıldı..Baṣbakan -Üstel: “2026-2027 yılına kadar tüm okulları yenileyece
Öztürkler, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu heyetini kabul etti
Tatar:Asla azınlık olarak görülmeyi kabul etmeyeceğiz
Başbakan Üstel, dolu afeti nedeniyle Erenköy-Karpaz Belediyesi’ni ziyaret etti
Afet Acil Durum Komitesi Başkanı Cahitoğlu açıkladı: Hasar tespit çalışmaları başladı