Lübnan’dan tahliye edilen sivilleri taşıyan TCG Sancaktar da Mersin’e ulaştı

İsrail’in saldırılarının sürdüğü Lübnan’dan tahliye edilen 378 sivili taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemisi TCG Sancaktar, Mersin Limanı’na ulaştı. TC Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, Lübnan&#

İsrail’in saldırılarının sürdüğü Lübnan’dan tahliye edilen 378 sivili taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemisi TCG Sancaktar, Mersin Limanı’na ulaştı.

TC Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, Lübnan’a insani yardımları ulaştıran amfibi gemilerden TCG Bayraktar’ın tahliye edilen 588 sivili Mersin’e getirmesinin ardından aynı göreve katılan TCG Sancaktar da yurda dönüş yolculuğunu tamamladı.

Beyrut Limanı’ndan bindirilen 378 sivili taşıyan gemi, ulaştığı Mersin Limanı’nda rıhtıma yanaştı.

Gemidekiler, işlemlerin tamamlanmasının ardından askeri personel eşliğinde TCG Sancaktar’dan indirildi.

Yaralı veya tıbbi bakıma ihtiyacı olanlar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı, diğerleri ise midibüslerle limandan ayrıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, AFAD’ın girişimiyle toplanan 300 ton insani yardım malzemesini önceki gün Beyrut Limanı’na ulaştırmıştı.

Yüklerin boşaltılmasının ardından sivillerin tahliyesini gerçekleştiren amfibi gemileri, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde Türkiye’ye dönüşe geçmişti.

Dünya Haberleri

Türkiye, 24’ü KKTC vatandaşı 966 kişiyi Lübnan’dan tahliye ediyor…
Kahvenin kalp sağlığına bir faydası daha ortaya çıktı
Kan grubunuz, erken felç riskinizi etkiliyor
Lübnan’daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor
Çin’deki araştırmacılar, yaraları elektriksel uyarımla iyileştiren ve enfeksiyon riskini azaltan bir dikiş geliştirdiklerini açı