Okullarda ders zili çalıyor

İlk ve orta dereceli okullarda 2024-2025 Öğretim Yılı bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlköğretim Dairesi’ne bağlı 128 okulda yaklaşık 28 bin öğrenci, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 48 okulda öğrenim gören yaklaşık 30 bin ortaokul ve li

İlk ve orta dereceli okullarda 2024-2025 Öğretim Yılı bugün başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlköğretim Dairesi’ne bağlı 128 okulda yaklaşık 28 bin öğrenci, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 48 okulda öğrenim gören yaklaşık 30 bin ortaokul ve lise öğrencisi ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 13 okulda öğrenim gören yaklaşık 4 bin öğrenci ve Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkezinde öğrenim gören yaklaşık 450 öğrenci ders başı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı akademik takvime göre ilk ve orta dereceli okullarda birinci dönem karnelerin verilmesiyle tamamlanacak.

Öğrenciler 1-16 Şubat tarihlerinde yarı yıl tatili yapacak.17 Şubat’ta başlayacak İkinci dönem ise 16 Haziran’da karne ve tamamlama belgelerinin verilmesiyle tamamlanacak.

Akademik takvime göre;Kolejlere Giriş Sınavı Birinci Basamak sınavı 25 Ocak’ta, İkinci Basamak ise 14 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ile 20 Temmuz Fen lisesi Yerleştirme sınavı ise 21 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Giriş sınavı ile 25-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Daha önce 16 Eylül’de başlayacağı açıklanan yeni öğretim yılı, Bakanlar Kurulu kararıyla öğretmen atama süreçlerinin tamamlanmaması ve devam etmesi nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Kıbrıs Haberleri

Öğrenciler ve öğretmenler bugün ders başı yaptı
Üstel: Bu kurultayda kaydeden yoktur, kazanan UBP’dir
Tatar, TC KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Erdem’in kızının düğününe katıldı
UBP’de 23. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’nin belirlenmesi için oy tasnifi başladı
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüştü