Özersay ve Erhürman meğer bugünler için hazırlık yapmışlar !

Özersay'ın, Erhürman ile işbirliğinde yıllar önce yaptıkları o 'müthiş yatırımın' artık meyvesini yeme zamanı geldi...

Şermin Sarro yazdı... 

DAÜ'de öğretim görevlisi olan iki isim, milletvekili seçilip hükümete gelir gelmez, ilk işleri DAÜ'de siyaset yasağını kaldırmak olmuştu. 

2018'de kurulan koalisyon hükümetinin Başbakan'ı Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Özersay'ın Bakanlar Kurulu'nda yaptıkları ilk icraatlardan biriydi bu...

Bugün Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ın meclisten istifa eder etmez DAÜ'den maaş çekmeye başlamasıyla anlıyoruz ki, o günlerde bugünleri düşünerek nasıl akıllıca bir yatırım yaptıklarını... 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Kudret Özersay, birgün milletvekili seçilemezlerse maaşsız kalmamak, eski dolgun maaşlı işleri olan DAÜ'ye dönebilmek ve eş zamanlı siyasi hayatlarını da devam ettirebilmek için çok akıllıca bir yatırım yapmışlardı, ta o günlerde... Tabi o gün bunu Doğu Akdeniz Üniversitesi çalışanları için yaptıkları algısı yaratmışlardı !! 
Doğrusu biz de neden bu konuya bu derece önem verip ilk icraatlarından biri olduğu gerçeğine henüz uyanamamıştık. 

Gel zaman git zaman Halkın Partisi kan kaybedip, '23 Ocak 2022 Genel Seçimleri'nden feci bir hezimetle çıkınca, bunun üstüne Genel Başkan Özersay'ın parti başkanlığı sorgulanmaya başlanıp, partiden bu yönde muhalif sesler yükselmeye başlayınca ve tabiki öncesinde Özersay'ın '2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimi' yenilgisini de düşünürsek, Kudret Hoca'nın tüm itibarını kurtaracak, halkın gözünde kahraman olacağı ve partiyi yeniden yükselişe geçireceği bir atılım yapması şart olmuştu. 

Ve işte yıllar önce meclise girer girmez Erhürman ile işbirliğinde yaptıkları o müthiş yatırımın artık meyvesini yeme zamanı gelmişti. 

2 ay kadar önce sine-i millet kararıyla milletvekilliğinden istifa edip, vekil maaşından feragat etmesiyle büyük bir sükse yaparak, Toparlanıyoruz Hareketi dönemindeki kadar olmasa da halkın gözündeki eski itibarını geri kazanmaya başlamıştı. 

Ta ki meclisten istifa eder etmez eski ballı kaymaklı işyeri olan DAÜ'ye koştuğu ve henüz fiilen işe gitmeye bile başlamadan tam olarak brüt 81 bin 600 tl, net 51 bin tl maaşı çekmeye başladığı ortaya çıkana kadar... 

Yani özetle Özersay vekil maaşından feragat etmiş ama siyasi parti başkanlığı hali hazırda devam ederken, vekil maaşından bile daha dolgun maaşıyla DAÜ'deki kadrosuna geri dönmüş oldu. 

Bu da bize göstermiş oldu ki; aslında kimse hiçbirşeyden feragat etmemiştir. Herkes en önce kendi cebini düşünmüş, yatırımını yapmış ve günü gelince de kaymağını yemeye başlamıştır. 

Darısı Tufan hocanın başına !!! 

İyi siyasetçi yoktur, halkı daha iyi kandıran siyasetçi vardır...

Kıbrıs Haberleri

Töre’den Rum Meclis Başkanı Demetriou’nun sözlerine yanıt: “Kıbrıs sorunu 1974 yılında çözülmüştür; 1983’ten beri Ada’da iki ege
Üstel: Halka verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz
İtfaiye Haftası başladı…Başkent Lefkoşa’da kortej düzenlendi
Engelsiz Yaşam Evi hizmete açıldı
2023 yılı vergi rekortmenleri açıklandı… İlk 10 kurumun 7’si banka