Plan devrede: Hedefleri siyasetten tamamen afaroz etmek!

Demedi demeyin !!! Amaçları, Sucuoğlu'nu siyasetten tamamen afaroz etmek

 Şermin Sarro yazdı...

Sonunda beklenen oldu ve Faiz Sucuoğlu genel başkanlıktan istifa etti. 

Sucuoğlu'nun istifasıyla sevinç bunalımı yaşayan Başbakan Üstel de heyecandan olsa gerek, konuşmasının arasında, bundan kısa süre önce "telefonla" başbakanlık teklifi aldığını bir kez daha hafızamıza getirmiş oldu, büyük bir gurur ve onurla. 

Tabi şaşırdık mı? Hayır! Bilmedigimiz birşey miydi? Bilinen bir gerçekti fakat bir Başbakan'ın kameralar karşısına geçip bunu sevinç heyecanıyla haykırması, böyle bir utancı hafızalarda canlandırması ve dahası; "Başbakanlık teklifini Cumhurbaşkanı'ndan 'telefoniyen' aldığını" itiraf etmesi de ayrı bir gariplik olsa gerek. 

Neyse... İnsan bazı durumlarda söyleyecek söz bulamıyor ya, işte öyle bir durum... 

Sucuoğlu'na istifa ettiği için teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 'Telefonla atanan Başbakan'ı Sayın Üstel', kurultaya tek aday olarak gideceğinden emin olsa gerek ki,  “Kurultayın ardından hem Genel Başkan hem de Başbakan olarak yoluma devam edeceğim” diyor. 

Kendinden emin bir şekilde. Önceki kurultayda üyenin 5'te bir oyunu dahi alamadığını, tüm adaylar arasında sonuncu seçildiğini unutmuşçasına, tabiri yerindeyse adeta "pişkince"!!! 

Sahi tüm bu pişkinliklerin, tüm bu utanmazlıkların, tüm bu demokrasinin içine eden diktatör eylemlerin karşısında UBP'li dostlar napıyor? Rahatlar mı? 

UBP'liler, dürüst, adı hiçbir kirli işe bulaşmamış bir siyasetçiyi gönderip, yıllardır adı jet skandalı, pcr skandalı, kardeşine denize sıfır arazi verdirdiği iddiası ve benzeri bir çok rant olayına karışan bir ismi başlarına getirdikleri için gururlular mı acaba? 

Hayır gururlu değiller, ben size söyleyeyim; çoğu kendilerine verilen boş vaadlerle kişisel çıkarlarının peşine düşmüş durumda. Bu vaadlerin tümünün günü geçirmek için verilmiş boş vaadler olduklarını anladıklarında işte o zaman çok geç olacak. Neyse, bu konuya önümüzdeki günlerde geliriz.  

Sucuoğlu'nun partiden istifası ile ilgili "sürpriz bir şekilde" ifadesini kullanan Üstel, aslında aylardır bunu bekliyor ve bunun için uğraşıyordu. 

Ve nihayet bugün Sucuoğlu istifa etti. Fakat yetti mi? Hayır yetmedi !!! Sucuoğlu siyaseti bırakmadan yetmeyecek. 

Demedi demeyin, bunu bir yere not edin, bu yazımı çok yakında siz değerli okuyucularıma hatırlatacağım; Faiz bey çok yakında milletvekilliğinden de istifa edecek. Siyasetten tamamen çektirmeden rahat etmeyecekler. Bunu yazın bir yere; Amaç Sucuoğlu'nu siyasetten tamamen afaroz etmek... 

Ulusal Birlik Partililer uyumaya devam etsinler. Yarın veya sonraki günkü yazımda neden uyuduklarını veya hangi yöntemlerle uyutulduklarını anlatacağım... 

Kıbrıs Haberleri

Cumhurbaşkanı Tatar:KKTC’nin tanınma ve izolasyonların kaldırılma zamanı gelmiştir
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkleri’nin hakları tanınmalı, federasyon modeli artık geçerliliğini yitirdi
Zaimağaoğlu Ankara’da, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı toplantısına katılacak
Sağlık hukuku Tabipler Birliği’nde düzenlenen sempozyumda ele alınıyor… Özdenefe:Denetim eksikliği sıkıntılara yol açıyor
Prof. Dr. Eda Becer, Cumhurbaşkanı Tatar’ı New York’ta ziyaret etti