Yenierenköy ve Mehmetçik’e yatırım; Sosyal Hizmetler, Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı Daireleri hizmet binaları açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Yenierenköy ve Mehmetçik hizmet binaları, Başbakan Ünal Üstel tarafından hizmete açıldı. Yenierenköy’deki açılışta konuşan YenierenköyKarpaz Belediye Başkanı Dr.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Yenierenköy ve Mehmetçik hizmet binaları, Başbakan Ünal Üstel tarafından hizmete açıldı.
Yenierenköy’deki açılışta konuşan YenierenköyKarpaz Belediye Başkanı Dr. Hamit Bakırcı, merkezden değil yerinde hizmet anlayışı ile Sosyal Hizmetler, Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı hizmetlerinin verileceğini, bunun da bölge için çok önemli olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğluda, Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar adım atmadıkları, hizmet götürmedikleri köy kalmadığını ifade ederek, Yenierenköy’de ilk kez sosyal hizmetler ve ihtiyat sandığı hizmetlerinin verilmeye başlanacağını, ilçe ve merkezlerde ne işlem yapılıyorsa Karpaz’da da aynı hizmetlerin verileceğini söyledi.

Bakan Gardiyanoğlu, 2025 yılında Yenierenköy’de rehabilitasyon ve yaşlı bakım evinin temelinin atılacağını da kaydederek, açılışı gerçekleştirilen dairelerin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Başbakan Ünal Üstelde,bölge halkının en büyük isteği olan sosyal hizmetler binalarının bölgede hizmet vermesinin önemine değinerek, hükümete geldikleri günden beri vatandaşlara verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerini anımsattı.

Üstel, Belediyeler Reformu Yasası’nın engellemelere karşın geçtiğini ve bu yasaya karşı çıkan, farkı görüşte olan belediyelerin bile şimdi kendilerine teşekkür ettiğini vurguladı.

Anavatan Türkiye ile imzalanan en üst düzeydeki anlaşmalar ve protokollerle halkın ihtiyaçlarının karşılandığını da dile getiren Üstel, vatandaşların ihtiyaçlarıyla ilgili projelerin aciliyet durumuna göre birer birey hayata geçirildiğini söyledi.

Sosyal yardım alan vatandaşların bölgelerinde hizmet alabilmelerinin önemine de değinen Başbakan Üstel, ilk olarak haftanın belli günlerinde hizmet verecek olan dairelerin daha sonralarda tam gün hizmete geçeceğini aktardı.

Üstel, “Şimdi sıra Zafer Burnu’nda…Zafer Burnu’na giden yolu Karpaz bölgesine ve Zafer Burnu’na kazandıracağız, bunun çalışmaları bitti” diyerek, hizmetleri yaparken kimsenin parti rozetine bakmadıklarını da vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı’na bağlı, Mehmetçik’teki sosyal hizmetler, ihtiyat sandığı ve sosyal hizmetler binasının açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki açılış töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende ilk olarak konuşma yapan Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu, açılışı gerçekleştirilen dairelerin bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade ederek, vatandaşların artık sosyal hizmetler dairelerinin hizmetlerine kolaylıkla ulaşabileceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğluda, her bölgeyi ziyaret ettiklerini ve sorunları yerinde dinlediklerini kaydederek,
İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalar hizmetlerinin ilk kez Mehmetçik’te vatandaşın ayağına geleceğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel de, halktan gelen talep doğrultusunda projeler yürüttüklerini aktararak, 2 buçuk yıl içerisinde Mehmetçik halkı ne istediyse bir bir yerine getirdiklerini belirtti.

Belediyeler Reformu döneminde birçok haksız eleştirilere maruz kaldıklarını hatırlatan Üstel, söz konusu reform ile belediyelerin daha da güçlendiğini ve vatandaşların hizmet kalitesini yükselttiklerini kaydetti.

Üstel, Mehmetçik’te açılışı gerçekleştirilen dairelerin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kıbrıs Haberleri

Üstel: 2027’ye kadar yeni projelerimizle yola devam
Tatar, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği heyetini kabul etti
Cumhurbaşkanı Tatar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkan ve üyeleriyle görüştü
TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi