Zihinsel engelli kardeşlere hemşire dehşeti!

Kalkanlı Yaşam Evi’nde yaşanan olaylar dudak uçuklattı.

Kalkanlı Yaşam Evi’nde yaşanan olaylar dudak uçuklattı. 27 Ocak tarihinde, annelerinin ölmesi ve hem öksüz hem yetim kalmaları üzerine Sosyal Hizmetler aracılığıyla Kalkanlı Yaşam Evi’ne yerleştirilen zihinsel engelli bireyler başına buyruk iki hemşirenin dehşetiyle karşılaştılar ve ambulansa konarak Ruh ve Sinir Hastanesi’nin önüne gönderilip binanın önüne atıldılar.

Haber: Rana Sarro

Kalkanlı’da anneleri öldüğü için Kalkanlı Yaşamevi’ne yerleştirilen engelli bireyler önceki gün başına buyruk iki hemşirenin dehşetiyle karşılaştılar.
Kalkanlı Yaşam Evi’nde çalışan Beklem Öztuğ ve Hamide Türkkal isimli hemşireler, kendi başlarına karar alarak anneleri yeni ölmüş zihinsel engelli 3 bireyi sırf annelerini isteyip ağladıkları için ambulansa koyup Ruh ve Sinir Hastanesi’ne gönderip binanın kapısının önüne attırdılar.
Bunu gören Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün, gariban 3 engelli bireyi ambulansa koyarak Yaşam Evi’ne geri gönderdi ve bahse konu hemşireleri Sağlık Bakanlığı’na şikâyet etti. Tüm bunlar, Yaşam Evi Sorumlu Hekimi’nin bilgisi dışında gelişti.

YAŞAM EVİ’NDE YÖNETİM ZAAFİYETİ
Hayatları boyunca Lefkoşa’ya gitmeyen ve ambulansla götürülüp binanın önüne bırakılmalarının ardından oldukça korkan engelli bireyler, Dr. Abidin Akbirgün syesinde tekrardan başka bir ambulansa konarak yaşam evine geri gönderildiler.

112 KANDIRILDI
Kalkanlı Yaşam Evi’nde çalışan Beklem Öztuğ ve Hamide Türkkal isimli hemşirelerin 112 Hızır Servis’i arayarak, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dürüye Deren Oygar’ın emri olduğu yalanını söyleyerek Yaşam Evi’nden anneleri yeni ölmüş 3 engelli bireyi aldırıp Ruh ve Sinir Hastanesi binasının önüne gönderdiler.

BU İKİ HEMŞİRE HASTA VE YAŞLILARA UYUŞTURUCU ETKİSİ OLAN HAP VERİYOR
Kalkanlı Yaşam Evi’nde çalışan başına buyruk bu iki hemşire, yaşlılara ve hastalara kendi inisiyatifleriyle uyuşturucu etkisi olan uyku hapları veriyorlar.
Anneleri geçen hafta ölen zihinsel engelli bireylere saldırgan tavırlar sergilemedikleri halde uyuşturucu etkisi olan hap verildiği, bunun üzerine engelli bireylerden bir tanesinin dengesini kaybedip düşerek kafasını çarptığı ve alnını yardığı öğrenildi.

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ NE YAPIYOR?
Hemşirelerin canlarının sıkıldığı her hastaya kendi kararlarıyla hap verdikleri iddiaları üzerine, Yataklı Tedavi Kurumları’na bağlı olan Kalkanlı Yaşam Evi’nin bu daire tarafından denetlenmesi gerekiyor. Yaşam Evi’nin stokunda bulunan ilaç miktarının kontrol edilmesi ve hastalara gereksiz ilaç verildiği iddiaları ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi gerektiği üzerinde duruluyor.
Konunun bilgileri dâhilinde olduğu bilgisine ulaşılan Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Cenk Soydan, gazetemize demeç vermeyi reddetti.
Kalkanlı Yaşam Evi’nde çalışan iki hemşire hakkında soruşturma başlatıldığı ve oradaki görevlerinden alınarak başka bir yere görevlendirilecekleri öğrenildi.
Söz konusu hemşirelerin orada çalışmak istememeleri nedeniyle böyle davranışlara başvurdukları da söyleniyor.

Kıbrıs Haberleri

Başbakan Üstel, hortumdan zarar gören Çayırova’yı ziyaret etti
İtfaiye Haftası, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında etkinliklerle kutlanıyor
Cumhurbaşkanı Tatar, New York’ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin yemeğine katıldı
Üstel’den PM’ye aday olan, kazanan veya bayrağı devreden tüm adaylara tebrik ve teşekkür
Çatalköy İlkokulu’nun yeni okul binası düzenlenen törenle açıldı