• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Lefkoşa 31 °C
  • Girne 30 °C
  • Mağusa 32 °C
  • İskele 32 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 31 °C

Taşpınar Şehitleri anıldı

Taşpınar Şehitleri düzenlenen törenle anıldı. Taşpınar Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören, şehit kabirlerine çiçeklerin konulmasıyla başladı. Törende daha sonra saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Taşpınar Şehitleri anıldı

Taşpınar Şehitleri düzenlenen törenle anıldı.

Taşpınar Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören, şehit kabirlerine çiçeklerin konulmasıyla başladı.

Törende daha sonra saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

]Doğancı İlkokulu Öğretmeni Gülten Çağla Uluşan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 1974 öncesinde Kıbrıs Türklerinin verdiği varoluş mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Doğancı İlkokulu Öğrencisi Mira Özakdenizli ise ‘Bu Vatan Kimin’ adlı şiir okudu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, törende bir konuşma yaptı.

1974 Barış Harekatının 50. Yıldönümünün kutlandığı çok önemli bir haftada olduğumuza işaret eden Tatar, bu kutlamalar devam ederken şehitlerin de unutlumadığını ve unutulmayacağını vurguladı.

Tatar,Rum- Yunan ikilisinin acımasız ve orantısız güçte saldırıları karşısında, halkının geleceği için kendi hayatlarını feda eden şehitlerin birer kahraman olduğuna dikkati çekerek, bugün Kıbrıs’ta barış huzur ve güvenlik içinde yaşamayı şehitlere borçlu olduğumuzu söyledi.

‘Biz Kıbrıs’ta bu barışı kolay bulmadık, 1974 öncesinde çok acılar çektik, çok bedeller ödedik, her türlü acımasız saldırılara karşı zor yıllara direnerek aştık’ diyen Tatar, 20 Temmuz 1974’te Mehmetçikle Mücahitin yazdığı destanla Kıbrıs Türkü’nün küllerinden yeniden doğduğunu, özgür ve bağımsız şekilde yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, dünyanın bugün Gazze de yaşanan vahşet ve zulme, 1960’lı yıllarda Kıbrıs Türkü’nün yaşadıklarına olduğu gibi seyirci kaldığını ifade ederek, aradan yıllar geçse de, dünya değerleri değişmesine rağmen dünya devletlerinin yine zulme seyirci kaldığını söyledi.

Yunanistan Başbakanının, Kıbrıs Türkü’nü yalnızlaştıracak, Türkiye’den kopartacak ve Türkiye’nin adadaki bir çözümün parçası olmasını kabul etmeyen açıklamalarını eşleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, ‘biz böyle bir oyuna gelmeyeceğiz, biz böyle bir tehlikeyi asla göze alamayız, Kıbrıs milli davası devam ediyor.’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yaptığı konuşmada ‘ federalizme Türkiye’nin de Kıbrıs Türkü’nün de karnı toktur’ sözlerinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Tatar, ‘çok badirelerden geçmemize rağmen Kıbrıs Türkü olarak hep iyi niyetle davrandık ama karşılığında hala ambargo ve izolasyonlar altında bizi çökertip kendilerine yama etmeye çalışan samimiyetten uzak bir zihniyetle karşı karşıyayız’ şeklinde konuştu.

Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa KKTC Devletinin egemen bir Türk devleti olarak çözümün bir parçası olacağının altını çizen Tatar, ‘Türk askerinin varlığı ve anavatan Türkiye’nin garantisi bizim için yaşamsaldır’ dedi.
Tören, şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

Taşpınar Şehitleri anıldı

Taşpınar Şehitleri anıldı

Taşpınar Şehitleri anıldı

Taşpınar Şehitleri anıldı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.